Prospect

Caleb Farley (CB, Virginia Tech), NFL Draft 2021

Caleb Farley

CB, Virginia Tech

Uppdaterad: 2021-04-30 05:02

Draftad av: Tennessee Titans (Runda: 1, Plats: 22)

Genomsnittligt betyg: 81 (3)

Vikt: 89 kg
Längd: 189 cm
Övrigt: Spelade inte under 2020, valde att stå över säsongen.

Lasses omdöme (84): Farley valde att inte spela 2020 och hamnade lite utanför min radar innan jag kollade filmen från 2019. Jag såg många av hans matcher 2019 men han stack inte direkt ut. Men den enkla förklaringen är att många QB?s valde helt enkelt att inte kasta mot Farley. Han har den där gyllene kombinationen av att vara stor, lång, kvick och atletisk, redan där dreglar scouterna. Läser spelet väldigt bra och det är lätt att förstå att han spelade QB i HS och startade sin tid i college som WR, han förstår vad han ser och litar på det. Trots att han är relativt ny som CB tycker jag att hans teknik i markeringen ser oerhört bra ut, absolut över snittet. Känns väldigt trygg och säker i man försvaret och har inga problem att sitta klistrad på sin receiver, behöver jobba lite på zonförsvaret där han ibland kan se lite vilsen ut. Det kanske största problemet med Farley är hans skador, drog korsbandet 2017 och hade problem med ryggen 2019. Måste även bli bättre på sina tacklingar då han lite för ofta går in med slarvig teknik och missar.

Magnus omdöme (80): Satt ut 2020 och det sätter såklart ett litet frågetecken kring honom. Har en bakgrund som både QB och WR, men numer är Farley en lång och välväxt cb med utmärkt fysik och egenskaper som gör honom till en potentiell topcorner i NFL. Accelererar när han spelar press och man. Fint fotarbete och mjuka höfter, speglar receivers med enkelhet och har både fart och storlek att följa med i löpningar. Skicklig på att använda kroppen och sidlinjen för att minska ytan för receivers. Förstår spelet och kan springa receivers routes. I zonförsvaret är han bra och kommer bli bättre, men har tillfällen där han ser lite osäker ut gällande hur länge han ska hänga med och liknande. Spelat receiver och är en naturlig bollmottagare, gör det livsfarligt att kasta mot honom. Fysiken kommer fram i närkamper, är en tuff spelare. Kan utvecklas som tacklare, missar för många. Haft skadebekymmer genom åren.

Richards omdöme (80): Lång corner med relativt bra flyt. Flippar höfterna väl och snabb nog att hänga med på routes. Stark i att boxa ut spelare och utnyttja sidlinjerna. Kan backa, gör det sällan. Generellt är han en väldigt bra atletisk profil, vilket lockar i vilken potential som finns. Stör mig att han öppnar höfterna tidigt, släpper en del comebacks och kan utnyttjas av bra route runners, även om han vänder om fint. Behöver spela bollen bättre, vänder inte huvudet. Bra click-and-close, kommer ur plant snabbt men inte vidare förtjust i det fysiska. Hade nog behövt speltid för att få något bättre instinkter och snabbare läsa försvar. Oro för hans rygg sänker några pinnar också.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Caleb Farley (CB, Virginia Tech), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top