Prospect

Penei Sewell (OT, Oregon), NFL Draft 2021

Penei Sewell

OT, Oregon

Uppdaterad: 2021-04-30 03:11

Draftad av: Detroit Lions (Runda: 1, Plats: 7)

Genomsnittligt betyg: 91 (4)

Vikt: 147 kg
Längd: 196 cm
Övrigt: Spelade inte under 2020, valde att stå över säsongen.

Mattias omdöme (91): Stor och kraftfull tackle som ser ut som en björn därute. Spelar med vid bas och sväljer upp det mesta med sin långa räckvidd. Har helt klart en hel del atletisk förmåga utanför fickan men det är inte kvicka fötter som är hans största styrka, det är snarare balans, styrka och räckvidd. Om Sewell får händerna på dig är du körd. Är väldigt bra med sina händer och känns nästan alltid i kontroll. Sewell är en dominant spelare som jag tror skulle göra sig riktigt bra i ett lag som dessutom gillar att köra på lite i springspelet. Han påminner mig lite om Duane Brown i Seattle. Jag tror att han skulle vara bra nästan från dag ett, men kanske ha lite problem med låga, kvicka rushers som kan hota utsida/insida. Den typen av spelare mötte han inte ofta. Men Sewell var bara 19 år gammal när han var en dominant kraft i college.

Lasses omdöme (91): Solklart den bästa linjespelaren i årets draft. Många säger säkert kort, jag avvaktar lite med det trots att jag hade hållit honom högst även i förra årets starka OL-draft. Väldigt atletisk och rörlig för sin storlek i kombination med rå styrka och power. Väldigt explosiv ur sin stance i pass och snabbt upp i spring. Det ser nästan alltid lite för enkelt ut för honom. Hittar sitt mål enkelt och avslutar. Fortfarande väldigt ung och är väl därför jag inte vågar gå all in på säkert kort, men att vara så fysiskt redo för sin ålder pekar väl snarare att vi bara sett början av vad han kan göra. Har ibland lite problem med balansen när han ankrar och handtekniken kan ibland se lite slarvig ut. Men tror det slipas bort väldigt enkelt när det behövs.

Magnus omdöme (92): Sågs tidigt som en exceptionell talang och de två åren han spelade på Oregon gjorde inget för att dra ned förväntningarna. Spelade inte under 2020 men bör inte påverka hans draftstatus nämnvärt. Fortfarande väldigt ung för positionen, är alltså en spelare som kommer kunna spela länge i NFL. Storväxt left tackle med dansande fötter, starka händer och en rörlighet som är svår att stå emot. Är smidig i sidled i passprotection, glider med och använder storleken och styrkan på ett bra sätt. Hänger med mot snabbare edge och står emot bull rush. Just fotarbetet är en nyckel i hans spel i kombination med explosiviteten. I spring är han rörlig och den atletiska förmågan kommer till sin rätt. Skicklig puller som är vältimad och effektiv. Är fortfarande lite ofärdig i vissa delar, men råämnet är något utöver det vanliga och med rätt coachning är han snabbt en av NFLs främste.

Richards omdöme (91): Ett prima exempel på det amerikanarna kallar ”dancing bear”. Sewell har så otroligt lätta fötter som gör att han speglar rushers utan problem, kan kicka ut djupt men ändå ha insida, kan spela på en ö och dessutom vara extremt bra i springspel. Särskilt i zon där han ombeds flytta sig mycket kommer han imponera, han har ett par galna reach blocks på sitt CV. Föredrar att spela sig fri, hålla tröjan ren, i pass. Är avvaktande och reaktiv, skicklig att hålla sig fri. Skulle vilja se lite mer smäll/aggressivitet mot mindre rushers, att utnyttja deras svagheter och diktera mötet snarare än försöka förhindra deras ess (även om han klarar det). Ett säkert kort som startande LT, kommer spela länge och på hög nivå.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Penei Sewell (OT, Oregon), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top