Prospect

Micah Parsons (LB, Penn State), NFL Draft 2021

Micah Parsons

LB, Penn State

Uppdaterad: 2021-04-30 03:51

Draftad av: Dallas Cowboys (Runda: 1, Plats: 12)

Genomsnittligt betyg: 87 (3)

Vikt: 111 kg
Längd: 188 cm
Övrigt: Spelade inte under 2020, valde att stå över säsongen.

Lasses omdöme (87): Jag tycker Micah har allt som behövs för att snabbt bli en av de bästa ILB i NFL. Stor, stark som älskar att spela tufft och fysiskt både när han attackerar LoS och bakom i zon. Atletisk för sin storlek och täcker effektivt stora ytor och känns som han kontrollerar sin zon utan problem. Ledare i Penn State och känns som en naturlig ledare även i NFL. Man såg hur viktig han var när Penn State?s försvar helt slutade att fungera utan honom 2020. Är solklart bäst som rusher mot och igenom LoS och har en del att jobba med när han ska falla bak emot pass, men tycker han tog stora kliv under 2019 och ser det inte som ett större orosmoln. Hans stora styrka är blitz men ser honom trots det som en Mike som eventuelt kan roteras ut på utsidan

Magnus omdöme (91): Stor och atletisk LB som inte spelade under 2020, något som förmodligen kan få honom att sjunka lite i draften. Snabb i både fysiska och mentala aspekter. Kan spela sida till sida och både attackera och falla ned i cover. En allsidig spelare med hög nivå oavsett vad man ber honom göra. Som blitzare så anfaller han med både fysik och timing, skicklig på att vänta in läge och få en enklare väg till QBn. Nästan lika skicklig som han är på att blitza är han på att falla ned i cover, har det mentala i zonoch farten och storleken för att markera både Tes och RBs. Mot spring läser han rörelsen bra och är även här skicklig på att attackera rätt hål och som tacklare är han tämligen komplett, både tyngd och teknik. Hanterar blockar både med en rörlighet men också fysik, kan trycka bort sin man. En klassisk Mike som kan gå in direkt i ett försvar och vara referenspunkt och ledare.

Richards omdöme (84): Snabb linebacker som täcker mycket mark och framförallt är snabb när han attackerar mot bollbärare. Kan blitza genom gaps om han hålls ren och är då väldigt smal och hal i hålet, kommer med raketfart. Varierar i hur väl han läser spelet, ibland förstör han jet sweeps i back field, ibland är han på rullskridskor och tacklar spöken. Tacklar överlag bra, armar runt och driv i benen. Gillar att han försöker slå ut bollen utan att offra tacklingen. Faller bak i pass ibland men syns att han är lite ovan där, långsam bak ibland och framförallt påverkar han inte spelet lika mycket som annars. Erbjuder en duglig rush även på utsidan och böjer sig fint, men mer till sin rätt ur LB-position. Försöker halka förbi pullande OL eller när han möter med kraft förlorar han oftast, särskilt när springspel är rakt mot honom. Bättre när han kan utnyttja sin fart mot spring på utsidan. Hade spelat honom som WILL/OLB där han inte behöver läsa för mycket utan kan, likt college, främst förlita sig på en grym fysisk förmåga.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Micah Parsons (LB, Penn State), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top