Prospect

Zack Moss (RB, Utah), NFL Draft 2020

Zack Moss

RB, Utah

Uppdaterad: 2020-04-25 04:53

Draftad av: Buffalo Bills (Runda: 3, Plats: 86)

Genomsnittligt betyg: 75 (3)

Vikt: 100 kg
Längd: 178 cmLasses omdöme (73): Har varit nyckeln i Utah?s offensiv de senaste tre åren (+1000 y varje år) och använts flitigt. Direkt kommer frågan hur sliten han är och hur mycket det påverkar hans status. Lägg där till ett par skador under hans collegekarriär. Hans spelstil hjälper honom inte heller men oj vad mycket det finns att gilla. Spelar med power och är inte rädd för att köra igenom sin man med grymt bra kroppskontroll och balans. Spelar som sagt tufft men är mer än bara det, snabba fötter och byter riktning innan man hinner reagera. Sen skadar det inte alls att han är pålitlig i blockeringsdelen med fin teknik. Förutom att han inte direkt har snabbheten checkar han i de flesta rutorna och det är åter tillbaka hur hans kropp mår som är oron.

Magnus omdöme (78): Personlig favorit, kompakt kraftpaket. En väldigt pålitlig producent för Utes, över 1000 yards tre år i rad, med 36 touchdowns under perioden. Spelar med en skön förmåga att växla både tempo och aggressivitet, lite Le´Veon Bell-aktig. Fin hållning, bra tyngdpunkt, upp med blicken och sätter inte många steg fel. Stark i kontakten med tacklare och har en grym förmåga att hålla sig stående. Bra balans och starka ben. Mer en traktor än en formel-1, men kan göra stora spel med förmågan att hålla sig stående. Inte många yards som lämnas kvar på banan. Står emot helt okej i som blockare i passpelet. Inga jättesiffror som receiver, men klarar av att fånga en boll.

Richards omdöme (74): Stark spelare som producerar mycket yards eftet kontakt och är imponerande bra i passblockering. Han kämpar sig igenom mängder med tacklingar, nästan aldrig stoppas han av första. Kan springa väl mellan tackles och hittar hål, kvick i sidcuts och kan få folk att missa. Springer också genom kontakt, som sagt. Gillar dock att springa på utsidan, vilket han gör väl. Kommer ha svårare med det i NFL eftersom han inte är tillräckligt snabb. I passblockering är han bra, möter upp med kraft och kan hålla sin gubbe. Skulle kunna vara lite mer aggressiv mot större spelare, men bättre här än vad som väntas ur college. I pass är han ok som checkdown men ingen som springer avancerade routes eller skakar av sig coverage. Viss skadehistorik pga. sin spelstil. Överlag en spelare jag gillar, vårdslös med sin kropp.

Zack Moss (RB, Utah), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top