Prospect

Isaiah Wilson (OT, Georgia), NFL Draft 2020

Isaiah Wilson

OT, Georgia

Uppdaterad: 2020-04-24 05:49

Draftad av: Tennessee Titans (Runda: 1, Plats: 29)

Genomsnittligt betyg: 68 (3)

Vikt: 152 kg
Längd: 201 cmLasses omdöme (52): Lång och stor RT som har gjort ett okej jobb under sina två år i Georgia. Men egentligen har han inte gjort så mycket mer än bara okej och jag fattar inte riktigt varför han inte stannar minst ett år till i college. Mer lång än stor och det är besvärligt för Edge Rsuhers att ta sig runt den längden som Wilson sitter på. Bra balans och rörlighet för sin storlek och spelar med en härlig intensitet matcherna igenom, men pga sin bristfälliga teknik, framförallt med armar och händer, blir det inte mer än ett okej resultat. Behöver bli mycket bättre både på det tekniska och det taktiska då han inte ser ut att riktigt behärska och förstå det han ser. Tydligt exempel är när en rusher snabbt anpassar sig och bullrushar mot honom och Wilson egentligen inte reagerar fören försvararen är i ansiktet på honom. Spännande projekt på grund av sin rörlighet och längd, men måste jobba på allt.

Magnus omdöme (73): Lättfotad tackle om är atletiskt för sin storlek. För stor är han. Har en rätt tung punsch som sätter försvarare ur balans, men gäller att han träffar rätt. En del jämnhet att jobba på. Är lite trög i sidled, vilket visar sig mot riktigt snabba edge rushers. Han har storleken för att tvinga ut dem, ,men om han måste röra sig längre sträckor kommer han efter. Har en gigantisk kropp och kan använda benen för att få rörelse i springspelet, stabil vis POA. Helt okej förmåga när han är i rörelse på nivå två. Han har en stor potential tack var sin fysik, det gäller att jobba på tekniken, främst fotarbete i sidled och att bli mer konsekvent med sina händer.

Richards omdöme (79): Spelade på höger sida i Georgia och kan gott göra det i NFL också. Jag gillar han aggressivitet i både spring och pass. Gillar att trycka till, gärna ligga på, sin gubbe. Han har kraft och styrka i både och överkropp. Är relativt tålmodig i pass, men lite seg i att reagera. Skulle vilja se honom initiera kontakten, att han landar sin punch. Vinner ibland på ren storlek och tyngd. Dugligt fotarbete, relativt kvicka i sidleds för sin storlek. Kan missa lite när han satsar – böjer vid höften, slänger med armarna, sänker blicken.

Isaiah Wilson (OT, Georgia), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top