Prospect

Justin Jefferson (WR, LSU), NFL Draft 2020

Justin Jefferson

WR, LSU

Uppdaterad: 2020-04-24 04:56

Draftad av: Minnesota Vikings (Runda: 1, Plats: 22)

Genomsnittligt betyg: 82 (3)

Vikt: 86 kg
Längd: 190 cmLasses omdöme (81): Det kommer lyftas emot Jefferson att han är för långsam och visst, han är inte den snabbaste receivern men han har inte gjort annat än sätta upp fantastiska siffror i varje match i år och ska ha en hel del beröm för Joe Burrows fina säsong. Måste vara oerhört skönt att ha en spelare som Jefferson som man alltid kan lägga bollen på och lita på att han gör det bästa med den. Spelar smart och tar hela tiden rätt beslut oavsett om det är innan eller efter mottagning. Inte snabb men kvick nog att skapa separation med bra cuts. Spelar tufft och stark och är hela tiden hungrig för en yard till och är svår att få ner efter catch. Bra bollkontroll och fina routes är ytterligare två plus för Jefferson. Skulle fungera väldigt bra som slotreceiver men känns också lite för enkelt att bara sätta honom i det facket då jag ser betydligt mer i honom.

Magnus omdöme (82): Längre receiver som explodera på den stora scenen under slutspelet. Var Joe Burrows go-to guy när det gällde som mest. Kan spela både utsida och insida. Har inte toppspeed i djupet men är smart och utnyttjar sin längd och långa armar. Skicklig på kortare routes där han är vältimad och har kvicka fötter som vilseleder. Väldig bra på att få försvararen på fel fot och skapa separation. Highpointar bollen och har kroppskontroll även med tät markering. Hittar bollen i luften och anpassar sin position därefter. Han har förmågan att göra spel efter mottagningar, hittar löpvägar. Villig blockare och fysisk även om längden gör att han ser tunn ut.

Richards omdöme (84): Allt han gör är att fånga bollar. Springer bra routes, inte så kvicka bryt dock. Mer tålmodig för att läsa sin försvarare. Kan bli bättre att bryta på en fot och explodera iväg. Är relativt snabb, bygger lite fart, men rör sig väl för sin storlek överlag. Fenomenala händer, hittar bollen och attackerar den med långa armar. Har tillräcklig fart, balans och styrka att skapa spel efter mottagning. Bra i alla faser på plan (kort, medel, djupt) och i red zone. Kan vinna på olika sätt och stor ”catch radius”. Gillar honom bäst i slot som en stor mismatch med mycket targets.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=5RnjAGFQbJU

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=JCfCBgsI_yg

Justin Jefferson (WR, LSU), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top