Prospect

Yetur Gross-Matos (Edge, Penn State), NFL Draft 2020

Yetur Gross-Matos

Edge, Penn State

Uppdaterad: 2020-04-25 01:36

Draftad av: Carolina Panthers (Runda: 2, Plats: 38)

Genomsnittligt betyg: 80 (3)

Vikt: 120 kg
Längd: 196 cmLasses omdöme (80): Hade YGM högt inför 2019 och känner inte riktigt att jag håller honom lika högt inför draften. Har fina egenskaper för att spela edge som man kan bygga vidare på. Lång och atletisk med bra acceleration runt kanten. Bra flås och kör fullt ös matchen igenom och ger aldrig upp på ett spel. Kan komma lågt trots sin längd men kan ibland bli slagen när en mer atletisk motståndare kommer lägre på honom. Reagerar snabbt på snap med ett bra första steg och följer ofta upp med en fin swipe eller counter. Ser lite tunn ut men tror mer det har med hans längd att göra då han absolut inte är bortkommen att plugga igenom emot spring. Det jag saknar är en tydlig plan i sitt spel. Att blint jobba mot att få ner QB funkar inte, måste se spelet bättre och sniffa upp hur spelet utvecklar sig. En bra QB har inga större problem att lura honom.

Magnus omdöme (82): Lång och stark edge rusher som kan gå utsida, insida eller rakt igenom. Har ett för längden explosivt första steg och är kontrollerad i kroppen, så han kommer in rätt i kontakt och är bra att utnyttja övertaget, omvandlar fart till kraft och blandar in smidighet. Motståndaren hamnar lätt på hälarna och han kan slinka förbi på insidan. Mot springspelet håller han edge på ett bra sätt och tvingar in eller gör spelet. Långa armar som gör att han täcker stora ytor. Har tillräcklig tyngd för att inte vara någon push over när spelet går mot honom. De långa armarna kommer väl till pass när han tacklar, ibland litar han för mycket på att han kommer lösa det med armarna och får inte med sig kroppen. Överlag kan han bli bättre på att använda sin kropp, plantera fötterna, när han tacklar. Blir lite hög. Har längden för att lägga på sig mer vikt, tror jag gör honom gott. Kan falla ned i coverage, men det är inget jag ser att han gör särskilt ofta i NFL. En 4-3 DE.

Richards omdöme (79): En härlig spelare eftersom han har en så hög motor matchen igenom. Har starka händer, bra swipe-move som han gärna använder. Är som bäst när han går på insidan, har inte toppfarten så ju kortare väg till QB desto bättre. Tycker han har svårt att vinna på utsidan, det tar många gånger för lång tid när han möter skickliga tackles. Är bra mot spring, stark och svår att flytta på. Håller sin contain, är alltid engagerar och jagar ifatt spel bakifrån. Skulle peta in honom om 3-4 DE eller 4-3 DT.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=Lz4RSqjW1OQ

Matchvideo

Matchvideo

Yetur Gross-Matos (Edge, Penn State), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top