Prospect

Henry Ruggs III (WR, Alabama), NFL Draft 2020

Henry Ruggs III

WR, Alabama

Uppdaterad: 2020-04-24 03:44

Draftad av: Oakland Raiders (Runda: 1, Plats: 12)

Genomsnittligt betyg: 83 (4)

Vikt: 83 kg
Längd: 183 cmMattias omdöme (79): Speed, speed, speed. Primärt en slot receiver med oceaner av explosivitet som är svår att få händerna på efter mottagningen. Många lag skulle kunna ha nytta av Ruggs, särskilt i Patriots-liknande system med outs, option-routes och snabba passningar. Ruggs visar mycket som är spännande, men det är också mycket vi inte får se. Känns som ett lyxval i första rundan och skulle snarare tycka att första halvan av andra är mer rimligt. Men Ruggs har många unika egenskaper och är jäkligt kul att se på.

Lasses omdöme (83): En av alla bra receivers från Alabama från förra säsongen. Ska man dela upp dem så är Ruggs brännaren med sin acceleration och sin superfart. Måste stryka under det igen, Ruggs ser verkligen supersnabb ut, både med och utan boll. Ser ut som han har bra kroppskontroll och jobbar även med bra och pålitliga händer. Men det jag gillar mest med Ruggs är hans kombination av fart och att han faktiskt spelar fysiskt och kan vinna även den striden. Y/Z receiver som inte alls är rädd att spela för laget och bockar mer än gärna när någon annan har bollen. Tyckte hans routes såg lite trubbiga ut 2018 men såg betydligt bättre ut 2019. Men är väl sina routes han måste fortsätta att slipa på och sin teknik i de första stegen. Skulle även behöva jobba på att komma in mer i matcher som inte riktigt passar han. Kan inte bara vara ett ?bomba långt? alternativ.

Magnus omdöme (86): En raket på två ben. Explosiv, accelererar på nolltid och toppfarten är absolut toppklass. Väldigt fin kroppskontroll och grundstyrka. Bara där har ni tillräckligt för att förstå varför Ruggs är ett livsfarligt vapen. Utöver det är han en fysisk spelare som kan vinna närkamper och straffar försvarare som tror han är för liten. Dessutom en villig blockare för springspelet Är inte någon smidig route runner som polaren Jeudy, utan förlitar sig på snabbheten för att skapa separation. Tvingar försvararen att ta lite säkerhetsavstånd för att inte bli såld i djupet. Mjuka händer och klarar av att klättra upp och plocka bollar, hittar bollen i djupet och kan anpassa löpningar efter kastet.

Richards omdöme (87): Ruggs är ett vindsnabbt hot för touchdowns varenda gång han nuddar boll. Snabb, springer bra routes och dunkar upp YAC. Bryter sina cuts på ett/få steg, fintar med kroppen och skapar på så sätt utrymme att flyga förbi sin försvarare. Hans fart är enorm och alltid respekterad, så han för mycket yta. Fenomenal på crossers. Villig blocker när han inte själv har bollen. Har inte tvingats till svåra mottagningar eftersom han ofta är vidöppen. Inget direkt vapen i red zone eftersom han är liten. Har stundtals svårt mot press, låter sig blockeras ti?l fel ställe, men en klok tränare kan gömma det. Relativt sen att reagera vid snap. Han är Hollywood Brown med bättre routes och mindre skaderisk.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Henry Ruggs III (WR, Alabama), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top