Prospect

Jordan Love (QB, Utah State), NFL Draft 2020

Jordan Love

QB, Utah State

Uppdaterad: 2020-04-24 05:26

Draftad av: Green Bay Packers (Runda: 1, Plats: 26)

Genomsnittligt betyg: 74 (3)

Vikt: 100 kg
Längd: 193 cmMattias omdöme (71): Stor och atletisk QB med en rejäl arm och en kvick, snärtig release. Har en bra känsla för pressen för det mesta och kliver med lätthet undan en del framrusande försvarare. Men kan vara lite inkonsekvent med sin bollplacering, även på de enkla kasten och är lite slarvig med sin teknik ju längre downen lever. Mentalt kan det gå lite långsamt, han hade två riktigt fula INTs mot BYU rakt i händerna på linebacker som dök upp i kastbanan. Oerhört ojämn mot LSU, nästan vartannat kast var dåligt placerat. Många menar att Love gjorde ett svagt 2019 pga omgivningarna och hans höga antal INTs berodde på att han försökte göra för mycket. Kanske kan Love bli bra med tiden om han får bra coaching i rätt situation. Han har armtalangen för det. Men jag ser en mycket ojämn, slarvig och oslipad spelare som har långt kvar innan han skulle kunna starta en match i NFL. Jag skulle aldrig välja honom i första rundan.

Lasses omdöme (73): Det är ganska tydligt att Love är mer ett projekt en starter dag 1 i NFL. Kollar man bara på ren produktion under sitt sista år är det inte direkt imponerande och Love har blandat toppar och dalar mest hela året (20/17 TD/Int). Han är som sagt en rå produkt och har klara problem med att läsa hur spelet utvecklar sig vilket gör att hans beslut inte alltid är de bästa. Men han har viktiga nycklar och alla tränare tror ju sig alltid kunna ta en ung spelare till nästa nivå. Han har en riktigt bra arm och fin touch i sina kast. Han är väldigt smidig och atletisk innan han blir mosad av en försvarare som han inte ser. Mycket spännande på sikt, men har laget som väljer honom tålamodet?

Richards omdöme (78): Ett atletiskt projekt med enorm potential, men samtidigt en lika stor risk. Har en fantastisk arm, med rapp release. Kan kasta överallt och ur alla tokiga armvinklar. Föredrar att passa och letar spel, men kan skapa spel genom att springa själv. Mobil nog att förlänga spel som kraschar. Träffsäker i rörelse, nästan bättre så än stående i fickan. Förlitar sig för mycket på armen, får inte med underkroppen. Gör honom väldigt inkonsekvent och han sprider bollarna rejält. Har ingen rytm i sitt spel, missar bryt på WR, kastar bollen för sent, ingen inre klocka för rushen. Säljer sina kast med blick och kroppspråk, ser inte försvarare (framförallt linebackers) och kastar därför orimligt många interceptions. Är beroende av att komma till en tålmodig och riktigt duktig offensiv coach, i ett lätt system med mycket på plats runt honom.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=7_NllB6SGmQ

Jordan Love (QB, Utah State), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top