Prospect

Tristan Wirfs (OT, Iowa), NFL Draft 2020

Tristan Wirfs

OT, Iowa

Uppdaterad: 2020-04-24 03:55

Draftad av: Tampa Bay Buccaneers (Runda: 1, Plats: 13)

Genomsnittligt betyg: 83 (3)

Vikt: 145 kg
Längd: 196 cmLasses omdöme (83): Bra storlek, rör sina fötter fint. Spelat RT i Iowa och har utvecklats snabbt och det är det många hoppas på i NFL tror jag, för han är inte där än. Väldigt trygg mot sin första försvarare och förlorar sällan fighten med smidighet och styrka. Får fler problem när press kommer från andra nivån och olika stunts från defensiva linjen. Kan inte riktigt gå från sin första man till det största hotet i pass och ser inte riktigt var han gör mest nytta. Trygg och stark rakt igenom när det kommer till spring men behöver jobba på sin teknik. Briljerade under Combine med en galet fin 40 tid, hoppade långt och högt och ett par lår som ser underbara ut. Ett stort löfte som klättrade även på min lista efter Combine. Men måste få tid att utveckla sin teknik och förstå vad som finns framför honom bättre.

Magnus omdöme (83): Kompakt och kraftfull bjässe med lätta fötter och väldigt fin atletisk förmåga. Dominerade när det gällde fart och spänst under combinen. Tycker han är som bäst när han får diktera villkoren och gå framåt i springspelet, har den där truckmentaliteten där han flyttar på den som är framför honom. Duktig på små ytor. Bra på att använda kroppen för att stänga försvaren från tänkt lucka. Fantastiskt fin i POA, där kommer trucken. Blir lite vilsen på andra nivån. Har mer problem när han ska anpassa sig till andra rörelse eller snabba förändringar. I pass syns de lätta fötterna och han hänger med bra i sidled och behåller kroppskontrollen. Får vissa svårigheter när han släpper pass rushern för nära in på kroppen och blir bull rushad. Främst spelat RT i Iowa, han kommer kunna spela RT, LT och G i NFL.

Richards omdöme (83): Wirfs är kanske årets mest atletiska spelare. Visade upp det på combine, syns inte riktigt lika mycket på planen även om han imponerar. Rör sig bra, förlorar nästan aldrig när han får händerna på sin motståndare. Är stark och kontrollerad i kontakt, kan rida med sin rusher och trycka till. Har bra balans, styrka i benen och spelar med fint djup. Textbook i leverage, står som ett Z. Lite tight i sin backslide gör honom utsatt för kvicka rushers, kan hamna lite på hälarna. Behöver bli bättre på att kontrollera det genom att avväga när han ska ta kontakt. Jag hade satt honom som guard, där skulle han dominera. Betyget här är baserat på honom som tackle.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Tristan Wirfs (OT, Iowa), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top