Chase Young

Edge, Ohio State

Uppdaterad: 2020-04-24 02:34

Draftad av: Washington Redskins (Runda: 1, Plats: 2)

Genomsnittligt betyg: 95 (4)

Vikt: 120 kg
Längd: 195 cmLasses omdöme (95): Tänkte direkt skriva bästa spelaren i draften, men det är svårt när Burrow haft en sådan fin säsong. Men Young är i varje fall det mest säkra kortet i årets draft och solklart den bästa på sin position. Har dominerat på den defensiva linjen i två säsonger och det är inte helt lätt att peka ut hans svagheter men för att få dem ur världen börjar jag med att nämna att han ibland ser lite klumpig ut när han ska falla bak i markering. Känns inte heller som han alltid har hundra koll på sin kropp, tycker han kommer lite för högt lite för snabbt, lite för ofta. Annars är precis allt så bra som man önskar, stark och fysisk spelare som kombinerar det med ett snabbt första steg på in- och utsida. Bra acceleration både när det gäller att plugga igen hål mot spring i mitten samt komma igenom mot QB. Läser situationerna bra och anpassar sig efter det och ser alltid ut att ha en plan. Sätter i stort sett alla moves perfekt. En framtida superstjärna.

Magnus omdöme (96): En fantastisk spelare som dominerar matcher på egen hand. Draftens bästa spelare i min bok. Som pass rusher är han extremt explosiv, kan använda det som fart och kliva runt på utsidan eller omvandla till kraft för att bull rusha. Har starka fina händer som sveper bort offensiva linjemän utan att han tappar fart. Har en riktigt fin timing och har ofta ett steg från start. Tekniskt sätt så klarar han av att variera sig på en hög nivå, har ofta svar på vad än motståndaren försöker sig på. Mot springspelet så sätter han en stark och pålitlig edge, håller sin position tills han kan attackera inåt. Kan både hålla emot vid point of attack och vara en spelare som attackerar luckorna. 21,5 TFL och 16,5 sacks under den gångna säsongen, dessutom 7 forced fumbles.

Richards omdöme (93): Ännu en riktigt bra rusher från Ohio State som kommer gå högt i draften. Har alla fysiska förutsättningar för att bli dominant. Starka händer för att slå bort kontakt, men inte den som är snabbast att vinna insida. Mycket produktion genom tighta svängar runt sin tackle, använder honom som språngbräda. Har en del tricks i sin rush, men vinner mer på fysisk överlägsenhet än teknik. Explosiv ur stance, med både fart, kraft och balans. Kan omvandla fart till kraft, har ett snabbt steg i sidleds för att komma på insidan. Kommer tills djupet på sin rush. Hög potential. Påverkar motståndet varje spel, hur de attackerar och hur de blockerar. Spelar lite högt stundtals, försvinner mot Clemson men verkar inte vara 100% hel – där kommer han runt sin tackle men är både för hög och för stel för att kunna tighta till brytet.

Daniels omdöme (97): Det var länge sedan jag såg en så komplett spelare i NFL-draften. Bröderna Bosa och Myles Garrett var säkra val som pass rushers i draften. Young är stensäker. Den enda lilla bristen jag kan se är att han har lite dålig hållning / position i run defense, men han är i övrigt en komplett spelare som känns som klippt och skuren för en roll som defensive end i ett 4-3 defense.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=y-JIthuLAMw

Matchvideo

Chase Young (Edge, Ohio State), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top