Prospect

A.J. Epenesa (Edge, Iowa), NFL Draft 2020

A.J. Epenesa

Edge, Iowa

Uppdaterad: 2020-04-25 02:47

Draftad av: Buffalo Bills (Runda: 2, Plats: 54)

Genomsnittligt betyg: 77 (3)

Vikt: 127 kg
Längd: 198 cmLasses omdöme (72): Tydlig passrusher som visar stor potential. Håller huvudet uppe och ser spelet in i det sista. Rörlig med aktiva armar och händer. Det han gör bra gör han väldigt bra, men försvinner ofta lite för många spel i rad och måste prestera på topp oftare. Starkare än snabb men känns som han måste bli bättre på båda. Jag har sett för lite av hans toppar för att helt vara ombord att han är ett val i första rundan. Lång, stark med en mäktig bullrush men känns stel och inte riktigt bekväm i sin egen kropp. Borde funka bättre emot spring och behöver jobba mer på den biten. Men, har möjligheter att bli mycket mer produktiv om han slipar på sina svagheter.

Magnus omdöme (80): Absolut inte atletisk och det är något han kan komma att få betala för när det gäller att draftas. Men Epenesa har en råstyrka och förmåga att var väldigt obekväm. En skicklig run defender. Låter sig inte flyttas på, har ett ankare som offensiva linjemän drömmer om. Han har producerat en hel del på Iowa och främst är det via styrka och teknik. Är inte explosiv i första hand, saknar egentligen kvickhet. Men han har en elak punsch, har har en tyng och ett driv, han har längd och räckvidd som stökar till för motståndare. Kan skapa penetration ur det mesta. Som utside rusher är han inget, men på insidan och när han använder kraft är han effektiv. Har kapaciteten att spela på olika positioner och i olika fronter. Han bör kunna göra nytta oavsett vart han hamnar.

Richards omdöme (80): Stort berg av man som spelar med samma urjordiska styrka. Dock lika snabb som ett berg också. Han är en våldsam rusher som vinner med kraft. Jättefin long arm, kan få till Enron kraft vid point of attack för att få tackles på hälarna. Aggressiv med händerna, som en boxare. Är som bäst när han springer igenom sin gubbe, kortast möjliga väg. Inte effektiv när han ska runt, är alldeles för långsam för det. Kommer ha svårt i NFL att konsekvent vinna med ren styrka. Stabil i spring, där kommer hans kraft till sin rätt. Håller sin block på avstånd för att vara i position att stoppa spring. Pluggar igen hål och låter sig inte knuffas av linjen. Tror han skulle vara bäst som 3-4 DE och kicka in som DT i 4-3. Sammanfattningsvis, Epenesa kommer vara en pålitlig spelare som är bra mot spring, metodiskt trycker sönder fickan och skapar möjligheter för sina lagkamrater.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=3eLa7bxDRvs

Matchvideo

Matchvideo

A.J. Epenesa (Edge, Iowa), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top