Prospect

Tee Higgins (WR, Clemson), NFL Draft 2020

Tee Higgins

WR, Clemson

Uppdaterad: 2020-04-25 01:26

Draftad av: Cincinnati Bengals (Runda: 2, Plats: 33)

Genomsnittligt betyg: 82 (3)

Vikt: 97 kg
Längd: 193 cmLasses omdöme (80): En större receiver som rör sig som en mindre. För sin storlek är Higgins verkligen atletisk, hal och kvick på mindre ytor och snabb på de större. Bra reflexer och fångar egentligen alla bollar runt omkring sig och gör mycket nytta efter catch. Känns även som han är en större receiver som har fysiken som en mindre, eller i varje fall viljan att använda den. Skulle behöva spela tuffare, framförallt direkt på LOS där han lite för lätt blir dominerad av mer fysiska försvarare. Känns som han inte riktigt behövt jobba så mycket med sina routes i Clemson, fullt möjligt att det inte är ett problem, men inte riktigt blivit testad där.

Magnus omdöme (85): Stor, stark och snabb, en spelare med skyhög potential. På Clemson har han visat sin produktivitet med 27 touchdowns på 2,5 säsong. Känslan är ändå att han bara skrapat på ytan av sin potential. Har bra snabbhet och kvicka fötter för en större spelare, kan skapa separation med hjälp av benen. Fina händer och skicklig med bollen i sin ägo, skapar mycket efter catch. Fin kroppskontroll och kommer upp högt och plockar bollar. Stark i duellspelet. Kan bli bättre och mer clean i sina routes, oftast spelat djupt. Känns lite avslagen ibland, kan ha att göra med nivån på motståndet.

Richards omdöme (81): Stor, fysisk klassisk X-receiver med bra kroppskontroll och bra i luftdueller. Inga crisp routes men skicklig på att skapa luft/utrymme att placera bollen samt ge sig själv möjlighet att fånga den. Har lite drops som oroar, i övrigt riktigt bra på att highpointa, vinna med kroppen. Farlig på back shoulder eftersom han har sån förmåga att anpassa sig efter bollen i luften. Exploderar inte av linjen, bygger upp sin fart mer. Lite svårt att komma av linjen/press i slutet. Eftersom han är segstartad och inte så kvick har bra CBs möjlighet att styra honom och påverka routes tidigt.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=4Qo6NbbWuT8

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=m9IL_UWDjRI

Tee Higgins (WR, Clemson), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top