Prospect

Brandon Aiyuk (WR, Arizona State), NFL Draft 2020

Brandon Aiyuk

WR, Arizona State

Uppdaterad: 2020-04-24 05:15

Draftad av: San Francisco 49ers (Runda: 1, Plats: 25)

Genomsnittligt betyg: 81 (4)

Vikt: 93 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (84): Grym returner som så klart är väldigt bra med bollen i händerna. Har speed och balans. Slår ofta press. Explosiv i sina rörelser. Med bättre pass pro och QB hade han varit ännu farligare i det djupa spelet. Bra på slants och inside moves. Mer gritty än finess i hans route running men farlig på crossers och double moves. Är ju knappast en spelare som är uppe och utmanar vid catch point, är tuff men måste lära sig hantera det fysiska spelet bättre. Är bra på att hitta öppna zoner i försvaret. Ayiuk är väldigt naturlig i allt han gör men lite av en oslipad diamant, kanske gör det honom ännu mer intressant. En mardöm en mot en och väldigt bra efter mottagningen.

Lasses omdöme (78): Explosiv och atletisk playmaker som på egen hand kan ta det lilla spelet till något enormt. Tycker det som direkt sticker ut är hans explosivitet och snabbhet och det är det han ska leva på även i framtiden. Vet inte om man kan beskriva honom som en hal spelare, men känns som han ständigt halkar ur försvararens grepp eller tackling efter catch med rörliga höfter och fin kontroll över sin kropp. Även bra i blockeringspelet, något jag ofta missar att notera när det kommer till WR. Skulle däremot behöva jobba mer aktivt med sina händer för separation direkt på LOS när han ska göra sig fri. Tappar lite för enkla bollar lite för ofta och sitter den inte i bröstet känns det lite för 50/50. Även ett vapen i punt- och KO-return. Får han jobba lite på sina routes och förståelse för vissa moment så kan han bli mer än bara en Big Play Guy.

Magnus omdöme (80): Explosiv playmaker med snabbhet som sårar. Antingen i djupet eller när han får bollen i händerna tidigt. Har en förmåga att explodera vid rätt tillfälle och lämna motståndarna efter sig. Starka händer även om det finns en del droppade på samvetet. Är kraftfull men inte fysisk, borde kunna vara mer fysisk i dueller och vinna sådana oftare. Har en del att jobba på, routes som kräver mer teknik än hans atletiska förmåga t.ex, men han är en playmaker som ett anfall kan bygga in och göra till ett hot tidigt.

Richards omdöme (82): Kvick spelare med fina routes, bra med bollen i händerna och högt tak. Kommer av linjen bra, även mot press. Är så twitchy, svår att få händerna på. Accelererar fort, byter riktning och exploderar iväg. Bra känsla för trafik med bollen, därför bra returner. Kan bränna djupt och med routes. Springer routes relativt väl, bra bryt på dem. Kan övermannas lite av fysiska CBs i toppen av routes och vid mottagning. Mot mindre skapar han utrymme genom att luta sig mot motståndarna. Har några drops, en del för att han inte förväntar sig bollen. Har ibland svårt att hitta den på kvicka spel (slants). Stärk fokus, i övrigt bra händer. Hittar bollen över axeln, fångar med armar utsträckta, mestadels fångar med fingrarna.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=9o0-eFWtNUQ

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=cenAkfTtZRs

Matchvideo

Brandon Aiyuk (WR, Arizona State), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top