Prospect

Denzel Mims (WR, Baylor), NFL Draft 2020

Denzel Mims

WR, Baylor

Uppdaterad: 2020-04-25 03:14

Draftad av: New York Jets (Runda: 2, Plats: 59)

Genomsnittligt betyg: 78 (5)

Vikt: 97 kg
Längd: 190 cmMattias omdöme (77): Krossade på Combine, bl.a med en väldigt snabb 40-tid för sin storlek. Har bra räckvidd med sina långa armer och bra händer. Riktigt vass vid catch point när bollen är i luften. Grym kroppskontroll och balans, särskilt vid back shoulder. Snabb men inte kvick. Har det tufft mot press, men kommer dock av linjen bra när han får lite utrymme. Ingen stor variation på hans routes men Mims flashar förmåga på det området ibland. Lite inkonsekvent, tycker jag däremot. Skulle kunna vara mer fysisk och ser lite stel och loj ut ibland. Men det går inte att förneka Mims styrkor, en atlet som har förmåga att suga in även de dåligt placerade bollarna.

Lasses omdöme (79): I en så bra receiverklass är det inte lätt att sticka ut och jag vet inte om Mims gjorde det eller gör det men efter hans fantastiska Senior Bowl-vecka så har han i varje fall klättrat rejält. Känns fortfarande som han behöver jobba på både routes och teknik men jäklar vad effektiv och farlig han är med sin fart och storlek, en cut och så pang upp i planen brände så många försvarare under året. Lite tveksam till hans fotarbete innan cut, men det såg verkligen bra ut under övningarna på Senior Bowl. En del jobb med hur han tar sig ann routes behövs men helt klart ett väldigt spännande projekt. Tror han kan stiga ytterligare efter Combine.

Magnus omdöme (81): En längre receiver med fin räckvidd och kroppskontroll. Förmågan att göra spel som de flesta andra inte klarar av tack vare de två egenskaperna. Helt okej snabbhet och har en explosivitet, före detta friidrottare. Hittar bollen och använder sin kropp för att skärma av motståndarna, det är något som gör honom speciell. Har en ”halhet” som gör honom duktig med bollen i händerna. Kommer behöva bli mer fysisk för att kunna spela effektivt på nästa nivå. Har en del koncentrationsdrops. Inte den renaste route runnern, känns lite slarvig. Men Mims är en spelare som kan komma att växa ordentligt i rätt miljö. Ser lite Michael Thomas i honom.

Richards omdöme (79): Fångar med utsträckta armar, kroppen i vägen för CBs och bollen så långt borta från CB som möjligt. Fångar med händerna, pålitligt. Highpointar grymt, så väldigt bra 1-1. Skärmar av med kroppen och skapar en ficka för QB. Håller undan sin CB. Blir aldrig uttvingad, är för fysisk. Använder armar för att komma av press/undvika kontakt. Tycker inte hans atletiska förmåga visar sig på film, saknar toppfarten där och är mer en stor, stark spelare på utsidan. Djupt hot och possession receiver som kommer utnyttja en-mot-en-situationer men svårt mot double coverage.

Daniels omdöme (74): Om Mims kan bli en vassare route runner än han visat i college så kan han bli ett riktigt farligt vapen i NFL. Har fart och fysik, med koll på kropp och boll. Blockerar nästan överdrivet aggressivt. Rejäl räckvidd, en spelare som kommer förlänga drives och hala in touchdowns men kanske inte ses som en nummer ett – receiver än.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=tQCAAJwuhpc

Denzel Mims (WR, Baylor), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top