Prospect

Jacob Eason (QB, Washington), NFL Draft 2020

Jacob Eason

QB, Washington

Uppdaterad: 2020-04-25 19:59

Draftad av: Indianapolis Colts (Runda: 4, Plats: 122)

Genomsnittligt betyg: 67 (3)

Vikt: 102 kg
Längd: 198 cmMattias omdöme (68): Stor och lite klumpfotad QB i Roethlisberger-stil som ändå är relativt oerfaren trots att han startat för både Georgia och Washington. Han har spelat i ett anfall som använt både QB under centern, option-spel och shotgun. Allting går lite långsamt för Eason, reads, release och rörelse, och hans bollplacering lämnar ibland lite mer att önska. Eason kan få iväg rätt bra fart på bollen över mitten men jag tycker att hans kast tappar fart när de seglar över planen, särskilt om han inte är i perfekt balans. Han får inte ut så mycket spinn på bollen. Är ju stark, men kan knappast fly pressen med sin begränsade atletiska förmåga. Svårt att veta exakt hur mycket av Easons brister som går att åtgärda med mer speltid och vad som är bestående. Men jag ser en backup.

Lasses omdöme (66): En av landets mest lovande ut ur High School men tog aldrig QB1-rollen i Georgia och flyttade istället hem till Washington där det blev ett år som starter. Rätt mått, stor och lång och en jäkla arm att kasta boll med. Helt okej träffbild trots att man ibland kliar sig i huvudet efter vissa solklara missar. Tycker tekniken i kasten sitter där och är som bäst när han får rulla ut på play action. Tar inga onödiga risker med sina kast och känns relativt lugn under press. Kanske lite för lugn? Eller så är det bara att han har tröga fötter, för när fickan inte riktigt håller och Eason inte har rullat ut så har han stora problem att fäkta av pressen. Nått som jag inte alls har koll på men känns ibland som han inte riktigt har psyket som krävs. Ser stundtals helt frånvarande ut och när närvaron är där så ser han ibland ängslig ut. Känns allmänt seg och kan ta en halvdag för honom att läsa av planen, även när de spelar med snabbare tempo. För att summera; bra storlek, bra arm och flyttar bollen när han kommer i rytm men är seg som sirap både med fötterna och ögonen.

Richards omdöme (69): En lång, storarmad QB med potential och mängder med fläckar. Tjusningen ligger i imponerande armstyrka och villighet att gå djupt. Sular enkelt iväg en boll på 40-50 yards. Tuff i fickan, är inte rädd och tagit mängder med smällar. Men! Han känner inte fickan så väl, så många smällar är hans fel. Reagerar sent på rushen. Också sen i att läsa spelet. Låser sig gärna och vill nästan alltid gå till första read. Hans starka arm kräver en rätt lång wind up, som en väderkvarn. Två orsaker till varför tiden från beslut till leverans är så lång. Lägger en del bollar i helt fel coverage dessutom. Någon kommer förälska sig i hans arm och lita på sin coachförmåga, men det är ett par år innan Eason kan vara ett bekant namn på söndagar.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=KWQbtw7RO1o

Jacob Eason (QB, Washington), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top