Prospect

Damon Arnette (CB, Ohio State), NFL Draft 2020

Damon Arnette

CB, Ohio State

Uppdaterad: 2020-04-24 04:35

Draftad av: Oakland Raiders (Runda: 1, Plats: 19)

Genomsnittligt betyg: 79 (3)

Vikt: 88 kg
Längd: 183 cm
Röda flaggor: Frågetecken kring karaktär

Lasses omdöme (84): Helt klart min typ av Corner och jag är väl medveten att jag ofta ligger väl högt på denna typ av spelare. Typen är en Ballhawk som gärna chansar och attackerar bollen ihop om en interception istället för att vara följsam i markering. En spelare som gillar att ta risken och tror på sig själv, ibland lite för mycket. Arnette är bra på att attackera just bollen och kommer ha sina picks även i NFL. Problemet är naturligtvis att han kommer att bli bränd x antal gånger som en följd av sin stil. Hade en riktigt fin sista säsong i college och spelade med högt självförtroende. Atletisk och smidig i sina rörelser och spelade mest man-man där han med fint fotarbete sitter som ett frimärka på sin motståndare. Men skulle vilja se honom mer i zon, många av Arnette?s picks kom just när han fick chansen att spela just zon. Fina tacklingar och bidrar mer än gärna i att stoppa springspelet. Trots gott självförtroende var han lite för mycket upp och ner, vill ha mer kontinuitet i hans spel.

Magnus omdöme (77): En klassisk Ohio State-cb med talang oh attityd. Duktig i både zon och man-man, har kvicka fötter, lite stel i höfter och explosivitet för att prestera bra oavsett system. Läser spelet bra, ser vad som kommer hända och använder sin snabba reaktion för att göra spel. Som bäst när han får ha spelet framför sig. Är tight i man-man, ligger nära och är jobbig, trycker ut routes i djupet. Tuff i närkamperna, kan bli lite ”grabby”, framförallt mot större receviers. Fint sinne för bollen, både att hitta den och att göra spel på den. Okej fart, kanske inte världens ax. Lite av en late bloomer i Ohio State, sällan man ser DBs som är seniorer.

Richards omdöme (78): En mångsidig corner som passar perfekt i ett zonsystem. Har instinkter och är en villig tacklare. Kan spela man-man om det behövs. Läser spelet framför sig, följer ögonen på QB och vet var han ska. Reagerar och agerar blixtsnabbt. Snabb med näsan framåt, lite sämre att flippa höfterna. Inget jätteproblem, men ställdes på hälarna ibland av riktigt skickliga routes eller supersnabba receivers. Snabb när han väl får upp farten dock så hinner många gånger ifatt. Kan vara lite greppig ibland och dra åt sig flaggor. Tuff, spelade med en bruten hand. Missar lite när han pressar på linjen, blir överaggressiv och bjuder på lätta spel.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=YtL9gpOatN0

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=etrJunUCK1I

Matchvideo

Damon Arnette (CB, Ohio State), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top