Prospect

Kenneth Murray (LB, Oklahoma), NFL Draft 2020

Kenneth Murray

LB, Oklahoma

Uppdaterad: 2020-04-24 05:01

Draftad av: Los Angeles Chargers (Runda: 1, Plats: 23)

Genomsnittligt betyg: 81 (3)

Vikt: 106 kg
Längd: 188 cmLasses omdöme (82): Oklahomas försvar har lämnat en hel del att önska men Murray är verkligen inte att lasta för det då han har dominerat på sin position de två senaste säsongerna. Murray är som bäst när han attackerar linjen i form av blitz eller upp i hålet mot RB. Hans största styrka är hans snabbhet, snabbaste LB:en i årets draft? Både start och slutfart ser väldigt imponernade ut. Tyvärr är han aningen seg med att läsa spelet och kan titt som tätt attackera fel hål, men tack vara sin snabbhet kan han ofta rädda situationen. Krigar ständigt och ger sig aldrig och även om det är attack mot LOS som gäller så är han bra nog när han faller bak i markering emot pass. Behöver slipa lite på sin tacklingsteknik och lära sig spelet lite bättre, men känns verkligen som man kan plugga in honom dag ett i NFL.

Magnus omdöme (81): Ibland kändes det som att Kenneth Murray var ensam om att försöka stoppa motståndarna i Oklahoma, det säger mer om honom än något annat. En energispelare som lämnar allt på banan. Har sina bästa stunder när spelet går på utsidorna. Instinktiv och explosiv, är ständigt på jakt och på väg mot boll. Ibland går det för fort, han blir för aggressiv och missar tacklingar, tar dålig vinklar eller biter på fejk. Men när han träffar rätt ser det så enkelt ut. Snabbhet och rörlighet för att täcka sida till sida. Fastnar i blockar titt som tätt, har främst med vägval att göra men också att han låter blocken komma in på kropp. Mot passpelet är han helt okej, har längden och långa armar för att täcka stora ytor. Bättre i zon där han på agera på det som händer. Släng in Murray bakom en dominant defensiv linje som öppnar gaps åt honom så kommer han vara extremt produktiv. Har förmågan att skjuta iväg genom hål och göra spel i bakplanen.

Richards omdöme (81): En lättare variant, den moderna linebackern, med räckvidd att spela mellan sidlinjerna både mot pass och spring. Flyter med spelet effektivt, snabb när han attackerar och är ständigt runt bollen. Är tålmodig i sitt ansvar, sällan ur position. Kan dock bita på fakes och vara lite seg i att analysera, då kan han vara på helt fel håll. Ofta fart nog att kompensera, men får inte full utdelning. Effektiv som blitzer på utsidan. Behöver spela mer fysiskt – tar sig inte an blockers utan vill hellre springa runt dem, tveksam teknik när han tacklar och får ingen pop i kontakt, sliter ner sin gubbe. Rätt inställning, fantastisk personlighet och en ledare.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=2n55cW0FDU0

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=pLd4H4glLec

Kenneth Murray (LB, Oklahoma), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top