Prospect

CJ Henderson (CB, Florida), NFL Draft 2020

CJ Henderson

CB, Florida

Uppdaterad: 2020-04-24 03:24

Draftad av: Jacksonville Jaguars (Runda: 1, Plats: 9)

Genomsnittligt betyg: 81 (3)

Vikt: 90 kg
Längd: 185 cmLasses omdöme (80): Gators har spottat ut en hel del corners de sista åren och Henderson är verkligen en spelare med många fina egenskaper som lägger sig i övre skiktet av Florida corners de sista åren. Känns som en ledare i försvaret och en fighter som aldrig ger sig och ständigt peppar sina lagkamrater. Solklart bäst i press där han vinner mycket tack vare sin längd, armarna ser ut att vara tre meter långa. Spelar fysiskt trots sin tunna kropp och är inte rädd att ge sig in emot spring och blitzade även en hel del. Tyvärr lämnar hans tacklingar en hel del att önska, vilket gör att det är lite allt eller inget varje gång. Attackerar bollen snyggt, nästan som en receiver, och har en hel del picks som hade varit ännu bättre om det inte vore för hans tvålhänder. Han behöver bygga muskler och samtidigt jobba på att kontrollera sin kropp lite bättre. Får han ordning på det är det en given starter i NFL.

Magnus omdöme (83): Atletisk och smidig cornerback med långa armar som har förmåga att se vad som händer och reagera på det. Jobbar fint med sina fötter, sällan han tar fel steg och positionerar sig alltid för att vara redo för nästa steg. Explosiva breaks, ser tidigt vad som ska ske. Har fart i benen och kan täcka stora ytor, behöver inte spela med säkerhetsyta utan kan ligga nära även snabba spelare. Har de där snabba fötterna och mjuka höfterna som en topp CB ska ha. Är en cover spelare som är väldigt bra i man-man, press och zon. Har bra sinne för bollen och är vältimad när han vänder om för att hitta den. Duktig blitzare, slug och vältimad med kvickhet när han sätter av. Är direkt svag emot springspelet, vill inte vara i den smeten och när han hamnar i lägen där han ska tackla så är det ofta det misslyckas. Har egentligen allt som krävs för att bli en fantastiskt bra cover CB, tror inte man ska stirra sig blint på bristen som tacklare.

Richards omdöme (81): En limmig man-corner med storlek och flyt i rörelser. Är en relativt lång corner men smidig som en kort. Flippar höften, öppnar upp, har fin backpedal och kan bryta på routes väl. Ligger i bakfickan på sin receiver, väldigt sällan ur position. Även när han förlorar pressen på linjen tar han ifatt. Är tålmodig vid routes, biter inte på fakes. Väldigt medveten i zon, bra känsla för trafiken runtom och instinkter om vad som händer/kommer hända. Tar goda beslut hela tiden. Spelar boll i luften otroligt bra – läser WRs ögon, vänder huvudet, lokaliserar bollen fort. Inte så intresserad mot spring, gör det han måste men inte mer än så. Håller sig i periferin. Undviker frontalkrockar, försöker hänga i sin kille istället för att smälla. Ska spela i ett system som inte ställer krav på delaktighet i springförsvar. Snackar konstant, käftar och är kaxig. Det gillar jag ändå.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=Kgp7Z_VygMs

Matchvideo

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=Ym9RxOTT_L0

CJ Henderson (CB, Florida), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top