Prospect

K’Lavon Chaisson (Edge, LSU), NFL Draft 2020

K’Lavon Chaisson

Edge, LSU

Uppdaterad: 2020-04-24 04:42

Draftad av: Jacksonville Jaguars (Runda: 1, Plats: 20)

Genomsnittligt betyg: 84 (3)

Vikt: 112 kg
Längd: 193 cm
Röda flaggor: ACL 2018

Lasses omdöme (84): Var inte på något sätt såld på Chaisson innan årets säsong och halvvägs in hade jag sett honom blixtra till men fortfarande skeptisk. Men Chaissons avslutning fick mig trots allt ombord på tåget. Ser fortfarande brister i hans spel. Fortfarande lite för ineffektiv emot spring och jag tror det har en del att göra med att han inte är stark nog, än. Chaisson är en atletisk och naturlig edge rusher som kommer producera sacks även i NFL. Jäkligt snabbt första steg och tar sig runt kanten med imponerande explosivitet, detta är solklart hans starkaste egenskap och den är stark. Även helt okej när han ska falla i coverage. Stor och lång och passar perfekt som DE i NFL, men behöver fylla på sin kropp med mer muskler som sagt. Lägg till hans smidiga höfter till den mixen och det är inget snack om att möjligheterna är stora. Counters, spin, bull sitter alla där men han kan såklart slipa på det. Men med tanke på alla dessa egenskaper tycker jag man kan fråga sig varför han inte var än mer produktiv i just sin rush emot QB, borde haft dubbla nummer. Tycker hans tajming är lite tveksam och kanske är det en anledning till att han inte producerade som han borde?

Magnus omdöme (86): Ett lite farligt prospect, något av en vattendelare. Men jag gillar honom och prestationerna under slutspelet fick mig att ha en hög rank på honom. Explosiv ledartyp som gärna tar laget på sina axlar. Har den atletiska och fysiska förmågan som alla lag söker, även om produktionen inte nått upp till potentialen. Snabbheten och rörligheten kommer till sin rätt när han rushar på utsidan, har skallen för att utnyttja det och gå insida vid tillfällen. Bra räckvidd och starka händer som gör att det ibland räcker att han kommer nära bollbäraren. Kommer lägga på sig en del muskler under åren och då kommer en del välbehövlig kraftfullhet in i hans spel. Mot springspelet kan han ha lite svårt att hålla sin position, även där kommer lite tyngd göra gott. Men hans rörlighet och blick gör att han ofta kommer rätt i situationer.

Richards omdöme (83): Gjorde en rejäl resa 2019, rätt kass i början till att växa under hela säsongen. Han är en speed rusher, med riktigt imponerande första steg och en acceleration som är ett konstant hot. Kommer alltid tvinga tackles bak på hälarna, och mot slutet utnyttjade Chaisson det genom att vinna mer konsekvent på insidan och att konvertera fart till kraft. Har en bra bend när han kommer runt för att avsluta spel. Bra motor som rullar och tydligen bra energi till kamrater. Mot spring kan han följa spel mot sidlinjen väl, men blir också lätt bortknuffad. Hög potential, men också mycket kvar. Är inte speciellt tekniskt slipad med händerna när han får kontakt. Är framförallt svag i kontakt, vinner nästan aldrig när det blir en kraftkamp, då försvinner han. Försöker undvika och springa runt, vilket sätter honom i dåliga positioner både mot spring och pass.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=xyx3DkKS2Nc

K’Lavon Chaisson (Edge, LSU), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top