Prospect

Jeff Gladney (CB, TCU), NFL Draft 2020

Jeff Gladney

CB, TCU

Uppdaterad: 2020-04-24 06:04

Draftad av: Minnesota Vikings (Runda: 1, Plats: 31)

Genomsnittligt betyg: 80 (3)

Vikt: 83 kg
Längd: 183 cmLasses omdöme (82): En av många personliga favoriter i årets draft. Gladney är en kaxig, hungrig och aggressiv corner som attackerar bollen så fort han får chansen, självklart för ofta om man ska se på det nyktert. Men jag har ju en softspot för dessa allt eller inget spelarna och när de tror på sig själva, som Gladney gör så blir det oftare allt eller inget. Ledare och matchvinnare bak i planen som jagar picks och lägger stort vikt i den delen av spelet. Det stora negativa jag har emot Gladney är att han lite för ofta kommer ur synk och läser spelet lite för sent vilket är farligt när man spelar med den stilen. Sen in i en situation betyder i bästa fall en flagga emot sig och i värsta fall en TD emot sig. Riktigt fin tacklingsteknik med bra pop, framförallt emot spring. Bra speed med snabba fötter och fin slutfart in mot sin man. Ser ut att älska ge och ta spelet mot sin receiver och ser varje snap som en match i matchen. Jag ser ett högt tak hos Gladney och är övertygad om hans framtid i NFL, men måste jobba mer på läsa och reagera för att putsa bort misstagen som fortfarande kommer lite för ofta.

Magnus omdöme (81): Snabba fötter och mjuka höfter. En aggressiv och bolljagande spelare som aldrig lägger fingrarna emellan. Gladney är väldigt bra i man mot man tack vare sin förmåga att skifta riktning utan att tappa vare sig farten eller kroppskontrollen, följer överlag motståndaren med enkelhet. . Har en bra blick för routes och reagerar snabbt. Kan ibland bli lurad till att `bita`på första rörelsen och släppa spel. Har egenskaperna för att hålla hög klass oavsett system. Vill vara fysisk och attackera sina motståndare, väldigt explosiv när han kommer på blitz. Tycker han är en bra tacklare som både kan driva igenom med armarna runt motståndaren men också gå mer på kraft lågt. Har inte optimal storlek och kan ha svårigheter mot större receivers. Frågan med Gladney är om han kommer vara bäst på insidan eller utsidan.

Richards omdöme (78): Är så smidig i fötterna, de smattrar i backen, och sin balans när han backar. Rör sig bekymmersfritt i nästan allt han gör. Följer routes relativt väl för att vara i position att spela på bollen eller få QBn att gå någon annanstans. Bra blick när bollen är i luften och spelar händerna på sin receiver när han måste. Gillar att spela nära linjen, där är han inget vidare fysiskt men vill inte ge någon ficka. Aktiv i springspelet, villig att tackla, ger sällan upp utsidan eller gör avgörande misstag. Sätter sina tacklingar oftast, bäst med fart eftersom han inte är så stor och kraftfull. Största oro är att han är lite seg att byta riktning norr/söder, att plantera foten och attackera framåt. Se matchen mot Texas, bränns på comebacks flera gånger. Dessutom lite stressad när han spelar zon, inte avslappnad instinkter att ”känna” spelet runt sig. Städa upp det och han kan vara en CB1.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=QfESW5Gear0

Matchvideo

Jeff Gladney (CB, TCU), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top