Prospect

Joshua Uche (Edge, Michigan), NFL Draft 2020

Joshua Uche

Edge, Michigan

Uppdaterad: 2020-04-25 03:18

Draftad av: New England Patriots (Runda: 2, Plats: 60)

Genomsnittligt betyg: 71 (3)

Vikt: 113 kg
Längd: 188 cmLasses omdöme (68): Fick egentligen inte mycket tid på planen fören sitt sista år och tog vara på den på bästa sett. Explosiv och blixtsnabb runt kanten med fin tajming, som han också visade under Senior Bowl. Snabbheten och rörligheten är det han lever på främst runt kanten men inte alls dålig när han utgår från mitten heller. Helt okej när han ska falla bak i markering emot pass. Får med sig mycket power tack vare sin fart in i motståndaren, annars är det just hans storlek och styrka som två frågetecken för nästa nivå, får det tufft man mot man mot större linjespelare när han inte vinner på sin snabbhet. Kan roteras både på insidan och utsidan men frågan är om inte hans hem är som OLB i ett 3-4 system?

Magnus omdöme (73): Kvick och explosiv pass rusher med fin bend och motor. Intensiv spelare som ger allt i alla lägen. Klev upp en hel del i speltid under 2019. Uches atletiska förmåga gör att han kan falla ned i cover och han håller måttet även i springförsvaret, även om hans storlek kan . Är inte en rusher som går på kraft utan vinner med explosiviteten, främst på utsidan men kan attackera insida.

Richards omdöme (72): Jag gillar hans fart, motor och inställning att aldrig ge upp. Den typen av energigivande spelare är viktiga att ha. I NFL ser jag honom som en LB, inte en rusher på linjen. Där kan han smyga ner ibland. Har ett snabbt första steg och målmedvetenhet som gör att han ibland vinner bara på vilja, men det syns också att han är liten och inte kan kompensera för sin storlek med teknik, kraft eller fart. Tror han gör sig bättre ett par steg bak, både i rush genom att bygga ännu mer fart och kraft genom den. Dessutom tror jag hans atletiska styrkor kommer till sin rätt där, i att jaga boll mer mot spring, att han faller ner i pass helt okej för sin bristande erfarenhet. Ta honom i tredje rundan och försök forma honom, i värsta fall har du en rotationsrusher att slänga in.

Joshua Uche (Edge, Michigan), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top