Prospect

Justin Herbert (QB, Oregon), NFL Draft 2020

Justin Herbert

QB, Oregon

Uppdaterad: 2020-04-24 03:04

Draftad av: Los Angeles Chargers (Runda: 1, Plats: 6)

Genomsnittligt betyg: 84 (4)

Vikt: 102 kg
Längd: 198 cmMattias omdöme (81): Stor och atletisk QB som har spelat i ett system med högt tempo, play action och höga krav på ball handling från Herbert. Har en stor arm och är placeringssäker på de korta kasten och kanonerna över mitten. Tycker att han är lite mer inkonsekvent vid touch-passningar upp längs sidlinjer eller över safetys. När svårighetsgraden ökar så blir hans bollplacering sämre. Har en bra känsla när han rör sig undan press i fickan och kan utan problem rulla ut ur fickan åt båda håll och ändå leverera en bra passning. Oregon gillar att flytta fickan på nästan varje spel. Lite sen i sina reads när han måste gå till sitt andra tredje alternativ, vilket är rätt sällan. Jag får lite Rosen-vibbar. Styrkorna är fysisk begåvning, grym under bra förutsättningar, löser det enkla och flashar på tydliga reads över mitten. Svagheterna hittar vi under press, i det mentala spelet och på touch-passningarna. Experterna menar att han läser planen bra, men tvekar i sina beslut. Men Herbert har mycket att jobba med och är ett intressant prospect som skulle passa bra i ett movement-based, PA-tungt mestadels one read-anfall. Högt tak, lågt golv.

Lasses omdöme (89): Valde att stanna sitt sista år i college och med sitt Oregon som han växte upp ett stenkast ifrån. Rätt eller fel, jag vet inte. Tycker trots allt han tog ett steg till i sin utveckling om än litet. Herbert är bra, skulle nog vilja säga att han är bra på alla delar i spelet. Men kanske inte elit i någon del. Ledare som tar laget under sina vingar med perfekt storlek, bra arm, smart och klok. Inte den största atleten men atletisk nog. Jag ser Herbert som redo att starta dag 1 i NFL men är kanske mer beroende av vad han har rumt om sig än de två toppnamnen.

Magnus omdöme (84): Store, välbyggde Herbert ser ut som en fältherre och har varit en ledare på college. Har mängder med rutin efter att ha startat sedan freshman året på Oregon. Har en fin atletisk förmåga och en stark arm, saker som får NFL-scouter att andas lite tyngre. Arm styrkan gör att han kan hota rejält i djupet. Han kan kasta med fin touch, även om träffsäkerheten sjunker lite. Är skicklig på att kasta när han är i rörelse, vilket han ofta var i Oregon. Jobbar dessutom oftast med fina lätta fötter och ser till att han är i position att göra spel, bra rörelse i fickan. Men han är ojämn och pendlar i prestation och stora delar av det handlar om mentala bitar. Träffsäkerheten lämnar en del att önska, en del enkla missar och sätter mottagaren i taskiga lägen. Oftast är det för att han blir passiv. Finns inte första readen så hamnar han i fight or flight, skulle behöva bli mer trygg i att låta spel utvecklas och kunna läsa av planen snabbare. Herberts tak är väldigt högt och jag tror han kommer växa av att tvingas lämna Eugene.

Richards omdöme (83): Lång, lagom atletisk QB med en fenomenal armstyrka. Bollen flyger ur handen på honom och han kan kasta den i stort sett över hela planen. Gunslinger, orädd att kasta till markerade spelare. Men placerar bollen väl för att hindra försvararen att komma åt, därav få interceptions. Måste dock oftare lägga bollen i fart på sin gubbe, med möjlighet att trampa vidare. Många gånger lägger han den så mottagaren måste stanna. Bollen ligger på en linje, bra tryck i den. Rör sig duglig i fickan, men tappar blicken över planen och får lite lätt panik med press centralt. Har förmågan att fly fickan och skapa spel med sina ben. Ojämn i sin stance och underkropp generellt, gör att han är inkonsekvent med bollen. Flera passningar varje match som seglar över och förbi receivers. Se sista passen mot Auburn – spyvarning. Relativt högt golv och tak, kan bli en bra starter framöver och bör kunna spela som rookie.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=vfvFe8LosDM

Justin Herbert (QB, Oregon), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top