Prospect

Jeffrey Okudah (CB, Ohio State), NFL Draft 2020

Jeffrey Okudah

CB, Ohio State

Uppdaterad: 2020-04-24 02:39

Draftad av: Detroit Lions (Runda: 1, Plats: 3)

Genomsnittligt betyg: 89 (4)

Vikt: 90 kg
Längd: 185 cmLasses omdöme (86): Alla verkar vara överens om att Okudah är den bästa cornern i årets klass och det kanske han är men jag är inte fullt så såld som de flesta andra. Men, jag är inte dummare än att jag ser hans styrkor och jag håller nog med att han är årets CB i draften, men inte nästa Primetime. Jobbar med väldigt smidiga höfter i kombination med snabba fötter och stänger ner sin del av plan bra. Speglar sin man oerhört bra i man-man. Tre picks och 12 pdf sitt sista år är bra, framförallt när motståndarna försöker lägga bollarna där Okudah inte är. Men det känns som han förlitar sig lite för mycket på sina atletiska egenskaper och slarvar en hel del i det tekniska, det har han inte råd med i NFL. Bara ett år som starter kanske inte är nått att hänga upp sig på men bör nämnas.

Magnus omdöme (89): Som ett plåster på receivers och även om han inte är speciellt stor så är detta en tuff spelare som kan sätta stopp. Jättefina fötter, rör sig smidigt och speglar receviers utan några som helst problem. Litar till sin fysiska förmåga och spelar med ett stort, befogat, självförtroende. Klockren i man man. Duktig på att följa spel och spelare samtidigt, tappar inte kontrollen över läget. Explosiv och kvick i sina breaks, många blir rädda att kasta mot honom, gäller att ha kvalitet om man gör det. Bra i run support, läser spelet bra, tar bra vinklar och är inte rädd för att kliva upp och smälla på. Bidrar väldigt i denna delen. Är tillräckligt snabb för att hänga på de flesta i djupet. Vågar vara fysisk i presspelet, stänger många direkt.

Richards omdöme (93): Det närmsta man kan komma ett säkert kort när det gäller cornerbacks. Okudah är ?the real deal?, den bästa CB från college sen Patrik Peterson. Han kan göra allt man vill och allting på en väldigt hög nivå. Kan vara en ö på utkanten, låsa ner motståndets bästa spelare konsekvent. Spelar press väl, markerar i man som ett klistermärke, har instinkter i zon för att känna spelet runt sig och attackera på bollen. Bryter på bollen kvickt. Är fysisk mot springspelet, som om hans speltid hängde på det, istället för att vara en diva som många andra så skickliga passmarkerare är. Finns inga tvivel för mig att Okudah är en superstjärna.

Daniels omdöme (91): Okudah har spelat i en NFL-kompatibel defensiv i Ohio State vilket gör det någorlunda enkelt att bedöma hans möjlighet att klara sig på nästa nivå. En fantastisk fysik, smidighet och rörlighet för att Okudah vågar spela tufft i såväl press som mot bollen i coverage. Kommer att vara en stjärna i manförsvar fär han kan bli en spelare som faktiskt klarar att spela på en ”ö” likt Revis gjort under sin karriär. Har överlag väldigt bra teknik som han kommer att få alltmer förtroende för efterhand i NFL, att han inte riktigt litar på sin teknik är kanske den enda riktiga bristen han har när han kommer in i ligan, och det är ju nästan snarare en styrka än en svaghet.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=uyTr2CXcHRQ

Jeffrey Okudah (CB, Ohio State), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top