Prospect

Jerry Jeudy (WR, Alabama), NFL Draft 2020

Jerry Jeudy

WR, Alabama

Uppdaterad: 2020-04-24 04:06

Draftad av: Denver Broncos (Runda: 1, Plats: 15)

Genomsnittligt betyg: 89 (4)

Vikt: 86 kg
Längd: 184 cmMattias omdöme (85): Mellanstor fysisk receiver som varit produktiv i Alabama senaste två åren. Är bra efter mottagningen och en ganska lurig route runner. Gör ett bra jobb med sina händer och på att få motståndarna ur balans med sina kroppsfinter. Är inte våldsamt explosiv varken ur stance eller i sina breaks, men har mer av en smooth snabbhet med effektiva rörelser som förvånar DBs och bidrar till hans separation. En van och villig blocker. En väldigt bra känsla för spelet, försvaret och var ytorna är eller kommer finnas. En smart receiver, helt enkelt. Tillräckligt med deep speed för att utmana djupt. Imponerande balans och kroppskontroll. Skulle vilja se honom slåss om lite fler bollar vid catch point, men så har han inte riktigt använts. Styrkan är att springa genom zonerna. Jeudy har dock alla verktyg för att bli riktigt bra. Ser vissa likheter med spelare som Chris Godwin eller Michael Thomas.

Lasses omdöme (90): Har varit galet produktiv i college med två år med +1000 yards. Då är det värt att nämna att han delar planen med 2?3 riktigt vassa receivers som också fått ordentligt med bollar åt sitt håll. Jeudy är den skarpa när det kommer till att ta sina routes i receivergänget i Bama. Ser sällan att han slarvar i dem och tar dem med mycket fina cuts, snabba fötter och separerar enkelt från sin markering i precis rätt ögonblick. Allt detta gör han i ovanligt hög fart. Kan ibland tappa lite väl enkla bollar och har ibland problem med att plocka bollar över sitt huvud. Inte den mest fysiska spelaren men ser inte det som något större problem.

Magnus omdöme (91): En fantastiskt clean recevier som tjusat college-publiken sedan sina första steg på Alabama. Slipad route runner som kan få den bäste försvararen på hälarna. Snabba fötter, explosivitet och skarpa riktningsförändringar. Klarar av att springa sig fri med både finess och snabbhet. Livsfarlig i djupet där han hittar bollen bra över axeln. Slår försvarare i press med sina kvicka fötter. Fin kroppskontroll och vet vart han befinner sig i förhållande till boll, plan och motståndare. En riktig klasspelare som kommer vara produktiv i NFL. Även om han inte är den största spelaren så har han helt okej fysik och tuffhet. En del enkla drops.

Richards omdöme (93): Raffinerad routerunner med mjuka händer, bra fart och möjlighet att skapa yards efter mottagning. Springer routes fenomenalt bra, och gjort utveckling sen 2018. Bryter på ett steg, fintar med hela kroppen (huvud, axlar, knän, fötter) för att göra sig fri. Slösar inte ett enda fotsteg. Är aktiv med händerna på linjen för att ta sig förbi. Pålitliga händer, tappar inget och skapar spel efter mottagning. Hal, stark och snabb. Flyttas runt väldigt mycket och spelar alla positioner lika bra. Är kanske mer en Z än X, behöver se honom vinna fler contested catches, vilket är det enda frågetecknet jag har. Bästa WR på flera år.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=yJ1Lf411NSc

Matchvideo

Jerry Jeudy (WR, Alabama), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top