Prospect

Andrew Thomas (OT, Georgia), NFL Draft 2020

Andrew Thomas

OT, Georgia

Uppdaterad: 2020-04-24 02:50

Draftad av: New York Giants (Runda: 1, Plats: 4)

Genomsnittligt betyg: 86 (3)

Vikt: 144 kg
Längd: 196 cmLasses omdöme (86): Känns tillsvidare som en av mina favoriter på offensiva linjen i år men det finns saker jag skulle vilja se Thomas jobba ytterligare på. Tyckte han var fantastisk 2018 och antingen hade jag för stora förväntningar eller så har han tagit ett litet steg tillbaka under sitt sista år i college. Mångsidig som har spelat både som RT och LT, är han inte redo att spela LT dag ett så kan man slussa in honom på andra sidan så länge, eller som guard där han kanske är bäst lämpad. Känns väldigt atletisk för sin storlek och spelar kvickt vilket framförallt syns mot edge rushers i pass-pro, men blir ibland lite stel mot rushers som kommer lågt. Jobbar med väldigt fin teknik och power i springspelet och jobbar fysiskt mot double team. Men önskar att han skulle spela lite mer elakt, känns ibland som han inte totalt avslutar sina blocks. Bra storlek och bra kontroll och balans i alla delar men kan ha problem med sin tajming ibland. Tar gärna ett säkerhetssteg ut och blir slagen på insidan mot snabba rushers. Putsa lite på bristerna och det känns som en trygg LT i vilket lag som helst.

Magnus omdöme (84): Stor, stark och stadig OL som kan spela på de flesta positionerna på linjen. Thomas har varit pålitligheten själv för Georgia. Välkoordinerad och atletisk, ger ett lugnt intryck. Behåller power när han rör sig och hamnar sällan ur position. När han gör det är det oftast fotarbetet som spökar. I springspelet driver han på bra med benen och kan skapa rörelse via både styrka och driv. Har förmågan att flytta på människor och har varit en bidragande orsak till att Georgias fina running backs lyckats bra. En powerspelare. Har överlag fin balans och sätter ett bra ankare mot bull rush. Inte de lättaste fötterna, kan bli mer ”effektiv” i sitt fotarbete och lita på sina grunder. Märks när han kommer på andra nivån, är som bäst när han får vara i närkamp. Bra längd och starka armar.

Richards omdöme (88): En väldigt ren, slipad och pålitlig spelare som startar direkt. Överlag snabbt och bra fotarbete, har bra händer med en stark punch som sätter stopp direkt. Är reaktiv snarare än attackerande, spelar med självförtroende och lugn. Snappar upp stunts/blitz och stoppar det. Stark i kroppen, sväljer kontakt bra. Fin härlig bas som absorberar kraft. Ser många gånger orörd ut vid kontakt. Är tekniskt slipad på alla plan. Jag gillar i stort sett allt med honom, förutom att han är lite suspekt mot snabba rushers. Kommer inte djupt nog i sin slide utan att riskera hamna ur balans. Kan utnyttjas av skickliga rushers, men tror han kan bli bättre på att maskera det.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=uie24vz5btk

Matchvideo

Matchvideo

Andrew Thomas (OT, Georgia), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top