Prospect

Jedrick Wills (OT, Alabama), NFL Draft 2020

Förnya NFL Game Pass

Jedrick Wills

OT, Alabama

Uppdaterad: 2020-04-24 03:28

Draftad av: Cleveland Browns (Runda: 1, Plats: 10)

Genomsnittligt betyg: 85 (4)

Vikt: 145 kg
Längd: 196 cmLasses omdöme (80): Verkar vara väldigt populärt att gilla Wells i år och jag ser såklart saker i hans spel som imponerar, men finns mycket som jag inte är ombord på. Wells har spelat bra som RT för Bama och utvecklats väldigt fint under sitt sista år. Jag gillar Wells i spring, väldigt explosiv och orädd att röra sig snabbt upp i planen. Väldigt atletisk, snabb och mobil och flyttar spelare med bra teknik i höfter och ben. Bra även i pass-pro men jag tycker han ser lite för liten ut lite för ofta. Känns inte alls lika atletisk och teknisk färdig i sidled och har problem mot snabbare spelare på sin utsida. Mycket bättre med sina händer i spring, känns inte riktigt som han får upp dem i pass. Är knappt trygg med honom som RT i NFL, än mindre trygg med honom som LT som många vill. Såg verkligen mobil och rörlig ut under Combine där han briljerade och även om styrkan finns där känns han lite för liten just nu.

Magnus omdöme (85): Hade ett jättebra sista år på Alabama där han klättrade på lagens draftbrädor. En explosiv spelare som attackerar bra i springspelet och är duktig på andra nivån, har fin rörlighet och driver genom blockar. Får ofta ordentlig rörelse och flyttar på sin spelare. Naturlig i pass protection, bred bas och jobbar med lätta fina fötter. Har inte optimal längd men den atletiska förmågan sminkar över det, men märks mot speed rushers på utsidan. Aggressiva händer och en punch som känns, duktig på att få övertaget och bibehålla det. Kan bli överaggressiv och smarta spelare som avvaktar kan få fördel då han kommer lågt. Främst spelat RT hos Alabama.

Richards omdöme (89): Självklar tackle redo att kliva in direkt. Lätt på foten. Snabb ut i sin slide. Täcker mycket mark. Är flexibel för sin storlek. Teknisk slipad, sällan ur position eller ur balans. Spelar med bra låg tyngdpunkt, bra böj på benen och alltid redo för kontakt. Är kraftfull men smidig. Bra punch och handteknik för att hålla sig ren. I pass klarar han allt både ut- och insida, men lite suspekt ibland mot en stark bullrush när han tar något långt kliv bak i sin slide. I spring saknar han klassisk powerpush, men är väldigt duktig i rörelse och lyckas många gånger med atletiskt krävande reach blocks. Redo att starta dag ett och kommer så göra under en lång karriär.

Daniels omdöme (87): Få saker imponerar så mycket på mig som när min första tanke när jag ser en bjässe på 150 kg handlar om hans fantastiska teknik. Ett otroligt snabbt och bra fotarbete kombinerat med bra händer gör Wills till draftens kanske mest lovande tackle-prospectm, men han kan kanske inte tas först eftersom han spelat uteslutande på högersidan i Alabama.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=QfOrZsGfuQo

Matchvideo

Jedrick Wills (OT, Alabama), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top