Prospect

Derrick Brown (DL, Auburn), NFL Draft 2020

Derrick Brown

DL, Auburn

Uppdaterad: 2020-04-24 03:11

Draftad av: Carolina Panthers (Runda: 1, Plats: 7)

Genomsnittligt betyg: 89 (4)

Vikt: 144 kg
Längd: 195 cmLasses omdöme (91): För mig är det inget snack om att Brown är ett topp-10 val i årets draft. Har varit oerhört produktiv de två sista åren i college och kanske är det så att jag hakar upp mig mer på det än hans framtid i NFL. Men jag tror verkligen på succé för Brown även i NFL. Hans kombination av explosivitet och styrka gör att han nästan alltid vinner sin fight relativt snabbt och blir det två man att tas med gör han jobbet enklare för sina kompisar. Tycker också att han håller i stort sett samma tempo matchen igenom vilket tyder på bra flås och inställning. Mest spelat 3-teknik men flexibel och kan ställa upp i stort sett i alla gaps när det krävs. Även effektiv mot spring där han är oerhört svår att rubba för en man, får mycket double team på sig där. Lång för positionen och missar ibland att komma ner lågt, något han behöver jobba på då han är betydligt mer sårbar stående. Även aningen sen på att reagera på hur spelet utvecklar sig och blir ibland lite för lätt lurad. Men en pålitlig DT både mot spring och pass.

Magnus omdöme (91): Storleken, styrkan och den atletiska förmågan är top notch och gör honom unik. Explosivt första steg och arga aktiva händer gör så han vinner på snap. Har en bred arsenal av trick för att slå sin, ibland sina, gubbar. Har en härlig förmåga att trasa sönder insidan på den offensiva linjen, kan penetrera gap med explosivitet, bull rusha med kraft eller helt sonika flytta på spelare med teknik och styrka. Tävlar i varje situation och spelar med intensitet och driv. Mot springspelet håller han sin position och underlättar för medspelarna att göra spel, eller så är han själv den som gör det. Kan spela över hela den defensiva linjen. Är en framtida superstjärna.

Richards omdöme (87): En kanonkula i mitten, med samma kraft i kroppen och explosivitet vid start. Har ett unikt första steg för sin storlek som ställer till stora problem. Motståndet hinner många gånger inte reagera eller vara i position innan han har händerna på dem. Har en jättebra bullrush och några enstaka tricks, framförallt skicklig att arbeta halvor och jobba ena armen som en stoppbom, annars inte så teknisk så det finns mycket utrymme att bli bättre. Drar åt sig mycket uppmärksamhet, dubblas och tripplas, men kan ändå vinna. I spring är han väldigt svår att flytta på även av två pga. stabil bas och balans. Förstör spel många gånger genom att explodera genom hål, men kan bli bättre på att se bollbärare för att själv avsluta spelet. Bränns för ofta på play-action, behöver bli bättre på att se och läsa spelet. Överlag en jättebra tackle mot spring som har förutsättningar att dessutom kunna rusha konsekvent.

Daniels omdöme (88): Det kanske är oshysst att jämföra defensive tackles med Aaron Donald men han är trots allt den bästa på positionen just nu. Brown är längre och tyngre, men likt Donald så är han överraskande snabb och atletisk för sin storlek. Brown styr linjen som han vill i springspelet och är en explosiv pass rusher. Om man ska fortsätta Donald – jämförelsen så saknar Brown förmågan att fortsätta jakten när spelen förlängs. Möjligen kan man anpassa sitt spel till det om man har en QB med möjlighet att flytta passningsfickan. Brown är utan tvekan ett prospect som förtjänat att gå i första halvan av första dagens draft.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=fV4bLHtqkFc

Derrick Brown (DL, Auburn), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top