Prospect

Tua Tagovailoa (QB, Alabama), NFL Draft 2020

Tua Tagovailoa

QB, Alabama

Uppdaterad: 2020-04-24 02:56

Draftad av: Miami Dolphins (Runda: 1, Plats: 5)

Genomsnittligt betyg: 88 (4)

Vikt: 98 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (82): Lite kortare, vänsterhänt QB (högerhänt egentligen) som tagit Alabama till den nationella finalen både 2017 och 2018. Springer väldigt sällan men är atletisk, hal och har en mästerlig känsla i fickan. Tagovailoa duckar undan försvarare och manövrerar fickan nästan som en Russell Wilson innan han hittar ett alternativ att passa. Riktigt bra bollplacering även på senare reads och när han är ur balans. Han imponerar med sin touch på de långa kasten, och skickar regnbågspass som är väldigt WR-vänliga. Har inte en kanon till arm och ibland tar det lite lång tid att få ut bollen. Gillar Tua, men han är lite ruff i kanterna och har både storlek och armstyrka emot sig. Borde ändå draftas högt på grund av potentialen.

Lasses omdöme (90): Innan säsongen 2019 frågade sig alla vilka som skulle komma sist och få chansen på Tua. Inget i Tua?s spel har egentligen ändrats. Men skadan/skadorna han drog på sig under säsongen gör valet aningen mer riskabelt än för ett år sen. Annars har Tua allt och lite till. Känns väldigt smidig och rör sig fint med stort lugn och är det inte absolut ett måste så vårdar han lägena bra. Tar oftast rätt beslut och litar på vad han ser och infon han får ta del av. Ingen superarm men bra och förutom skadorna är väl den stora frågan hur mycket det påverkar att jobba med en vänsterhänt QB i NFL. Men sätter bollarna precis där det önskas så ur den aspekten spelar inte vänster eller höger någon roll.

Magnus omdöme (92): En liten trollkarl som varit sensationellt bra i Alabama. Förnamnet är egentligen Tuanigamanuolepola, för den som tycker efternamnet är svårt. Höftskadan från i höstas är något som skrämmer, men om han blir helt återställd så kommer han bli en av NFLs mest sevärda spelare. Har snabb process när han läser av, väldigt träffsäker och gör knappt några misstag alls. Under press använder han sin snabba hjärna och kvicka fötter för att hitta vägar ur det. Fin förmåga att röra sig även om det är lite oortodoxt ibland. Har tidigare kallat honom för Drew Brees och Russell Wilsons kärleksbarn, strå fast vid det. Brees träffsäkerhet och förmåga att förutse, Wilsons exceptionella problemlösningsförmåga. Har inte en kanon till arm, men inte långt ifrån. Om Tuanigamanuolepola håller sig hel och blir återställd från skadan så blir jag inte förvånad om han blir denna draftens bäste QB.

Richards omdöme (90): Snabbfotad spelare med bra och naturlig rörelse i fickan. Kommer snabbt djup i sin drop, rör sig bra för att hamna i position. Har blicken ner i banan för att hitta sina spelare, både när han stressas att röra sig samt när han har en blitzer i hakan. Rapp release, kvick att ta beslut. Får ut bollen fort. Träffsäker över hela banan och flera fina djupa bollar. Kastar med anticipation, innan hans receivers är på plats. Kan kasta ur olika armvinklar när han måste. Får enkla spel att se enkla ut, vilket ibland inte är så enkelt. Går vidare i sina progressions, fastnar inte eller stirrar ner sin spelare.Tacksam situation med ett gäng 1-val på utsidan. Hur ser det ut med sämre spelare och mot bättre motstånd? Men det största är såklart hans skador. Haft en del bekymmer i college och kan man lita på det.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=5r-mnF6Ovqc

Matchvideo

Tua Tagovailoa (QB, Alabama), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top