Prospect

D’Andre Swift (RB, Georgia), NFL Draft 2020

D’Andre Swift

RB, Georgia

Uppdaterad: 2020-04-25 01:26

Draftad av: Detroit Lions (Runda: 2, Plats: 35)

Genomsnittligt betyg: 79 (3)

Vikt: 96 kg
Längd: 175 cmLasses omdöme (80): Ytterligare en bra RB ut från Georgia och jag kommer ihåg att många höll Swift högre än både Chubb och Michel när de lämnade för NFL. Swift är bra men det känns som hans utveckling bromsats en aning det sista året. Men bara det att han snittat 6,6 yards mot SEC-försvar under sina tre år är ett kvitto på en bra RB. Gillar verkligen hur han tar sig ann hålen med både power och smidighet, som en ål på anabolas. En atletisk playmaker som kan ta den hela vägen i varje situation, även i pass där den största utvecklingen sitt sista år har skett. Snabba fötter som funkar bäst i ett tydligt zonsystem, men bra nog att klara alla typer av system. Är snabb men lever väldigt mycket på sin fysik vilket inte blir lika självklart i NFL. Måste nog anpassa sig mer, framförallt för att undvika skador, då det ofta ser lite väl vårdslöst ut. Samma när det kommer till passblockering där han mer kör på fysik än teknik.

Magnus omdöme (80): Första jag tänker på när det gäller Swift är starka och snabba fötter och balans. Har en otrolig förmåga att hålla sig uppe och få kraft bakom löpningen även när hans position inte är optimal. En hel del fina spin moves. Välbyggd och stark med en bred bas och spelar med bra tyngdpunkt. Bryter tacklingar, har skarpa cuts där han exploderar iväg. Som bäst när han får springa utsida och utnyttja sina styrkor, men har power för att ta korta yards på insidan. Har atletiska förmågan att ta de lägen som uppstår, kan vara beroende av att lägen skapas åt honom. Duktig passmottagare med dugliga händer, vass efter mottagning. Kan bli en stjärna i NFL, den potentialen finns där

Richards omdöme (79): Fysisk spelare som snabbt kommer upp i fart och är väldigt svår att få ner. Är sällan i backen, trots tacklingar rätt i buken så står han upp. Är som bäst med näsan framåt, upp i hål på linjen. Lite sämre på utsidan. Inte så plötslig i sina rörelser för att vara perfekt i zon. Kommer upp i fart snabbt och tvekar aldrig, beslutsam och rätt bra blick för luckor. Inget jättevapen i pass men inte heller Bambi. Har fått passblockera och gör det med rätt inställning även om det inte alltid är rätt resultat. Inte toppfarten för att skapa jättestora spel men samtidigt så svårstoppad att han bär en CB sista biten ifall någon kommer ifatt.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

D’Andre Swift (RB, Georgia), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top