Prospect

Kristian Fulton (CB, LSU), NFL Draft 2020

Kristian Fulton

CB, LSU

Uppdaterad: 2020-04-25 03:24

Draftad av: Tennessee Titans (Runda: 2, Plats: 61)

Genomsnittligt betyg: 79 (3)

Vikt: 90 kg
Längd: 183 cmLasses omdöme (75): Jag är lite delad när det kommer till Fulton. Tycker verkligen han har förmågan att bli en bra CB i NFL, men jag lutar nog mer åt att han är som bäst som nickel/slot. Väldigt bra i press man med bra fötter och har en fin förmåga att läsa av när han kan attackera boll och när han ska låta bli. Skulle kanske inte säga ballhawk, men en semihök som sällan blir bränd. Ser också ut som han spelar med ett stort lugnt och ser honom sällan få panik och dra på sig en dum flagga. Men går inte att bortse från hans slarviga tacklingar som tyvärr lämnar en hel del att önska. Både tekniken och kroppskontrollen är långt ifrån okej. Men den biten kan man putsa bort och på det stora hela en av draftens bättre corners.

Magnus omdöme (79): Lite som en domare, ju mindre du ser av Fulton desto bättre har han varit. Rörlig och smart spelare som läser spelet bra och har tålamod. Kliver i rätt lägen. Ser receiverns rörelser och är vältimad när han går in i situationer. I presspelet är han lugn och väntar ut receiverns rörelser, sällan han blir bortgjord eller hamnar efter. Hans fina fötter gör det möjligt, sällan han tar felsteg. Duktig i man coverage. Mjuka höfter och vänder med enkelhet. Helt okej fart i djupet. Vill spela fysisk och har den där aggressiva självförtroendet som man vill ha på sin CB. Lite opålitlig mot springspelet, en del att jobba med gällande tacklingar, men har en del fina spel även där.

Richards omdöme (84): En tålmodig corner med som spelar med intelligens och instinkter. Han är otroligt lugn i sitt spel, blir aldrig stressad. Är jämt i position och väldigt tight i coverage. Reagerar på breaks på millisekunder, bryter fort. Spelar med bra fart. Kan täcka alla typer (se Bama) av receivers. Inte rädd att slåss på linjen. Lika snabb i alla riktningar. Kan spela alla positioner, men bäst på utsidan. Bjuder inte på några enkla spel. Arbetar händerna och ögonen på sin för att störa vid mottagning. Kan jobba på att vända huvudet mot pass för att spela mer på boll och undvika eventuella flaggor i NFL. Finns oro kring hans fart, men jag tycker inte det är legitimt. Inte heller så fysisk och inte alltid så säker i tacklingsspelet.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=n_ipi0ugIzg

Matchvideo

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=o1WsxHtE4iw

Kristian Fulton (CB, LSU), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top