Prospect

Austin Jackson (OT, USC), NFL Draft 2020

Austin Jackson

OT, USC

Uppdaterad: 2020-04-24 04:29

Draftad av: Miami Dolphins (Runda: 1, Plats: 18)

Genomsnittligt betyg: 74 (3)

Vikt: 140 kg
Längd: 198 cmLasses omdöme (72): Tror man måste se Jackson mer som ett projekt än en färdig tackle att plugga in på linjen. Han har allt det som krävs för att bli en LT i NFL men han måste egentligen utveckla alla delarna för att kunna ta det till nästa nivå. Det jag gillar mest med honom är kombinationen av storlek och rörlighet/smidighet. Rör sig både upp och ner och sida till sida oerhört lätt med snabba fötter och det gör nästan lite ont i mig när hans teknik inte hänger med för att maximera sin atletiska förmåga. Vinner ofta vid första kontakt och jobbar bra med sina händer men har problem att slutföra vilket tyder på sämre teknik både i kroppshållning och placering av händer. Blir stel och framtung för ofta efter kontakt och får problem att komma tillbaka från det. Har kroppen, har smidigheten och har styrkan men måste utveckla alla delarna för att kunna nyttja det bättre, allt hänger på det. Jag känner att det är lite för brant uppförsbacke för honom.

Magnus omdöme (74): En ung och lovande atletisk tackle som startat två säsonger för USC. Långa armar, stark och rätt atletisk när han rör sig. Kvick ur sin stans och får bra tryck direkt. Långa armar och duktig på att styra ut edge rushers löpväg och ge quarterbacken mer tid. Hamnar ibland smalt med fötterna och känns som att balansen inte alltid är där. Är lite ivrig i sidled, har tendenser att överkompensera genom att tjuva på utsidan och då släppa enklare på insida. Kan bättra på sitt fotarbete, känns ofta okontrollerat. Bra i första skedet av spelet men kommer han in fel eller inte vinner direkt så ser det rörigt ut. Märks i springspelet. Även här är fötterna en orsak. Behöver blir starkare i kroppen och slipa på sin teknik, bli mer konsekvent. Men Jackson är bara 20 år och potentialen är väldigt hög.

Richards omdöme (78): En aktiv, atletisk och stereotypisk tackle med underutvecklad teknik. Han får inte mycket mark med sin kick slide, hamnar stundtals ur balans. Han nästan backar ner. Har därför problem mot fart. Har flera spel där han leder med huvudet och tappar blicken på sin spelare. Är lite seg i sidleds. Men har starka händer, kraft när han möter upp. Är engagerad i sitt blockerande, söker kontakt och spelar genom visslan. Har viss styrka, mycket skärmblockering. I pass är han stark, svår att gå genom. Sväljer kontakt bra. Det finns en bra tackle där, men behöver tid att få utvecklas. Tydligen skadeproblem 2019 och missade träning eftersom han donerade benmärg till sin syster.

Austin Jackson (OT, USC), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top