Prospect

Sam Darnold (QB, USC), NFL Draft 2018

Sam Darnold

QB, USC

Uppdaterad: 2018-04-27 05:33

Draftad av: New York Jets (Runda: 1, Plats: 3)

Genomsnittligt betyg: 86

Vikt: 102 kg
Längd: 193 cm
Meriter: Lite av en atlet i tonåren. Spelade basket, baseball och flera olika positioner i fotbollslaget. Svag inledning på 2017, med många nya lagkamrater.

Mattias omdöme (84): Effektiv i sina rörelser, slösar varken tid eller steg. Slipad stil och fingret på avtryckaren. Bra accuracy med en kvick release. Har förmågan att förutse var hans WR ska vara och kasta bollen innan han bryter sin route. Det är lite gunslinger över Darnold men tycker att han har en unik blick för spelet som är svår att sätta fingret på. Började missa rejält efter halva matchen mot Texas. Tredje raka ankan blev en INT. Hämtade sig ändå och började leverera för att i slutändan ta hem matchen. Ett par slarviga INTs nere i målområdet, mot både Notre Dame och AZ State. Gör ett par spel per match då man sitter och är väldigt imponerad.

Lasses omdöme (84): Jag blev tokförälskad i Darnold när han slog igenom 2016 och hade detta varit förra året vid denna tiden hade jag haft honom som överlägsen etta och inte hittat ett fel med honom. 2017 var såklart ett bra år för Darnold men jag tycker snarare han tog ett steg bakåt än ett steg framåt och det kanske är mina extrema förväntningar som gör att mitt betyg sjunkit en aning. Jag ser ju såklart det alla andra ser också. Bra storlek, väldigt smart QB som läser planen väldigt fint. Klarar av alla kasten redan nu och jag kan köpa de som säger att han är den mest lovande QB:en i draften, men han är inte där än och lovande USC QB?s som inte riktigt har levererat är inget nytt. Nu tror jag såklart mer på Darnold än Leinart, Sanchez och Barkley. Bra teknik både under och över midjan och hans spiraler är en fröjd. Träffsäker i alla kast och framförallt en fin tajming i sina pass. Ingen naturlig löpare men tuff och är inte rädd att ta yards med fötterna om det behövs. Däremot vill jag inte vifta bort alla hans interception förra året. Visst, inget man ska stirra sig blind på men jag kan inte riktigt låta bli att stirra en del på dem och hur en så smart spelare kan slänga så många picks, många av dem är på Darnold. Han måste lära sig att vårda situationerna olika och veta när han ska slänga bort den och när han ska köra på ett högriskkast.

Magnus omdöme (84): En jättebra säsong följdes av en lite mer ojämn säsong. Många tyckte att Darnold skulle stanna ett år till på USC, så även jag. Har en skyhög potential, men behöver nog lite tid. Storväxt med en förmåga att blixtra till när det behövs som mest. Modig spelare som litar till sin förmåga att göra spel, ibland lite väl mycket. Ser öppningar och är snabb i tanken, läser spelet väldigt bra. Bra arm och kan svinga iväg bollen även när han inte är i balans. Det är en styrka men också något som kan kosta i misstag. Kastar bollen med kraft och touch, duktig på att förutse rörelser. Har en lite speciell kaststil och se ofta haffsig ut. Är en playmaker som kommer behöva lära sig att låta spelet göra spelet oftare. Beslutsförmågan kommer prövas när tempo och tuffhet ökar.

Daniels omdöme (91): Sam Darnold har en lite märklig passrörelse. Möjligen är den anledningen att han han har en del turnovers. Det och att han är lite dålig på att säkra bollen i passningsfickan vilket lett till för många fumbles. I övrigt är Darnold ett stjärnämne. Bra precision och oerhört bra spelförståelse gör att han alltid ger sitt lag chansen att göra poäng, även när han omges av begränsade spelare. Han passar i förväg innan hans reciever bryter av sina routes och går igenom alternativ efter alternativ på ett sätt som redan ser professionellt ut. Darnold är även atletisk utanför fickan och kan ta av på egen hand. Han är lång och stor. Jag tycker han påminner en hel del om en yngre Ben Roethlisberger.

Highlights

Sam Darnold (QB, USC), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top