Prospect

Luke Falk (QB, Washington State), NFL Draft 2018

Luke Falk

QB, Washington State

Uppdaterad: 2018-04-29 07:56

Draftad av: Tennessee Titans (Runda: 6, Plats: 199)

Genomsnittligt betyg: 70

Vikt: 92 kg
Längd: 193 cmMattias omdöme (73): Bra storlek, hyfsat atletisk, stor arm och klarar alla kast. Lite av en gunslinger med en del farliga kast in i coverage. Vill inte ge upp spel. Snabba reads, processar fort och ser planen bra. Rör sig riktigt bra i fickan. Har fin touch när han droppar seam- och corner-routes över linebackers. Aktiva fötter och alltid i balans. Missar högt ibland med sin bollplacering, annars väldigt slipad och det syns att han styrt ett explosivt passanfall i många år. Tuff i fickan och slänger av sig press. Lite mycket turnovers, men ibland var försvaret dem övermäktiga. Washington slaktade till exempel deras O-line med tre rushers. Jag gillar Falk. Lite Keenum på spelhumör över honom.

Lasses omdöme (66): Livrädd att försöka sätta ett betyg från både QB och WR från Mike Leach?s uberpassglada offensiv uppe i Pullman. Falk har helt gudomlig statistik efter sina år hos Wazzou och en hel påse med rekord som är tuffa att röra. Men det kändes lite likadant när Connor Halliday lämnade för NFL och han har inte direkt gjort någon lycklig. Falk är en lång och ståtlig QB som verkligen ?stands tall? i fickan där han med snabba fötter planterar och levererar pass efter pass efter pass? Bra på att ta snabba beslut med en snabb release och bra träffsäkerhet på sina korta pass. Tajmar även sina back shoulder pass snyggt. Men på de lite längre passen saknas både styrkan och precisionen vilket gör att han ofta blir tvungen att slarva i sin teknik. Reagerar sent på blitz och ibland känns det som en snabb pass eller ingenting och besluten blir inte alltid de bästa efter ett par sekunder. Trots kvicka fötter så känns han väldigt omobil i fickan och lurar sällan pass rushern. Fantastisk passare på -10 yards men sen känns det mer som systemet än Falk.

Daniels omdöme (70): Den lättviktade Falk har haft grym produktion i sitt Air Raid – system i Washington, men det är inte mycket som tyder på att hans spel kan överföras på ett bra sätt till NFL. Han är riktigt bra när han kan isolera ett par enstaka läsningar pre-snap men har stora problem med att ändra sig om försvaret förändrar sitt utseende efter snapen, vilket kommer ske hela tiden i NFL. I college fick han ofta utdelning på dessa enkla läsningar och var tillräckligt bra för att sätta dessa passningar på kort och medel-avstånd. Bra touch på passningarna men saknar armstyrkan för att kasta med kraft när det behövs. Ett råämne som kräver både fysik och coaching innan han kan starta i NFL.

Nyheter

To Top