Prospect

Josh Rosen (QB, UCLA), NFL Draft 2018

Josh Rosen

QB, UCLA

Uppdaterad: 2018-04-27 05:35

Draftad av: Arizona Cardinals (Runda: 1, Plats: 10)

Genomsnittligt betyg: 82

Vikt: 95 kg
Längd: 193 cm
Meriter: Hajpad sedan tonåren. Kallad ?The Chosen One?. Rätt duktig på tennis som ung.

Mattias omdöme (74): Lite gängligare kroppsbyggnad men hyfsat atletisk och en stor arm. Rör sig inte direkt som en atlet men har en bra känsla för pressen i fickan. Jag tycker att Rosen är lite slarvig med sitt fotarbete och även om han inte verkar haft det bästa laget omkring sig så hjälper det inte att hans accuracy är lite slarvig. Hade verkligen inte en bra dag mot UW. Killen kan spela play action och bomba djupt, men kommer han konsekvent flytta kedjorna åt laget? Många bollar nedslagna på line of scrimmage. Tycker att han ibland stirrar ned receivers och även om han hade en svag offensiv linje tog han kanske lite väl många sacks. Jag tycker att han missar alldeles för många kast. Bara i första halvlek mot Arizona State så hade han minst 6-7 kast med dålig acc. Ärligt talat inget större fan.

Lasses omdöme (85): Få har missat Rosen på och utanför planen. Personligen har jag noll problem med hans avslappnade still utanför och det känns som han helt enkelt bara har roligt utan att för den delen gå för långt. Men, det finns scouter, GM?s och coacher som inte ser det på samma sätt och frågorna om han älskar fotboll (usch vad jag ogillar den) kommer säkerligen att hagla. Jag är hög på Rosen, tycker han känns väldigt lugn i fickan utan att för den delen missa vad som händer runt honom. Har en väldigt fin armrörelse med en väldigt ren release och har tekniken genom hela kastet. Såklart en stark arm men blir lite ojämn i sin precision. Kan ena stunden sätta den på mm för att sen helt missa sin tavla, syns mer på de längre kasten. Har spelat både i shotgun och under center och har ett naturligt fotarbete oavsett hur han ställer upp. Ser planen bra både när det kommer till press och vad som ges i form av pass och kan med en snabb axelrörelse helt lura en DB. Läser kanske inte spelet lika bra efter som före snap. Känns även aningen tunn och är inte samma spelare när han tvingas improvisera med fötterna. På det stora hela så ser jag Rosen som den bästa och mest NFL redo passaren i årets draft. Frågetecken är mest hans fysik och effektivitet när fickan kollapsar.

Magnus omdöme (84): Slipad QB med fin teknik och intelligens. Har en del minus i form av skadorna och även hans karaktär har ifrågasatts en aning. Lite vekt byggd. Fint fotarbete och clean kaströrelse. Kommer till sin rätt när han får utnyttja dessa delar, t.ex Pa. Har inte den starkaste armen när det gäller kraft, utan att vara svag, men styrkan ligger i fin touch. Smart i sina beslut och läser spelet bra. Snabb i tanke och reaktion. Modig som vågar ta smällar för att göra spel, en stor del av misstagen han gör är i lägen där han inte ger upp på spelet. Har bra precision och modet att kasta där det är tight, även om han har perioder då han slarvar. Har haft ganska tunt med hjälp på UCLA och presterat bättre än sin omgivning, men UCLA löft aldrig under Rosen och det drog ned hans prestation också. Den atletiska sidan är ingen styrka, men han är inte heller en staty. Armen förlorar precision när han är i rörelse. En spelare som har en del att bevisa, men talangen finns där och han kan utvecklas snabbt under rätt coach och med rätt omgivning.

Daniels omdöme (87): Josh Rosen kan vara en av draftens mest naturliga passare. Ett stark arm och fantastiskt fotarbete kombinerat med en snabb och effektiv kaströrelse ger honom riktigt bra precision. Möjligen leder denna precision till lite väl stort självförtroende när Rosen försöker forcera in bollen på sin första läsning istället för att kolla vidare mot nästa mottagare. Kan Rosen lära sig värdera detta bättre kan han bli oerhört bra i NFL. Att han spelat mycket ”under center” i college är också ett stort plus, eftersom chansen är stor att han kommer få ägna sig mycket åt det framöver. Kanske lite begränsad när han kommer utanför passningsfickan, det finns flera andra quarterbacks i årets draft som behärskar den delen av spelet bättre. Påminner lite om Eli Manning till fysik och spelsätt.

Highlights

Josh Rosen (QB, UCLA), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top