Prospect

Baker Mayfield (QB, Oklahoma), NFL Draft 2018

Baker Mayfield

QB, Oklahoma

Uppdaterad: 2018-04-27 05:32

Draftad av: Cleveland Browns (Runda: 1, Plats: 1)

Genomsnittligt betyg: 82

Vikt: 95 kg
Längd: 185 cm
Meriter: Vinnare av Heisman 2017 – priset som tilldelas årets bästa spelare i college-gotboll.

Mattias omdöme (81): Atletisk vinnarskalle som förlänger spel. Har en rejäl arm och kan springa själv. Svår att utvärdera i spelsystem med enkla reads och vidöppna receivers. Mayfield rör sig bra i fickan men bollplaceringen är lite ijämn och han har en rätt tidsödande release. Vet inte om det är jag som är lat men han påminner mycket om Manziel med sin flängiga, oberäkneliga spelstil. Mayfield kastar ofta från bakfoten vilket kan leda till problem ibland. Är knappast en tekniker. Har en stor arm och är bra på kast utanför siffrorna och seams där han bara kan dra på. Saknar kanske lite touch på sina djupa bollar, och missar dem oftast om coverage är hyfsat. Har en hel del attityd, minst sagt. Kanske inte på ett positivt sätt heller. Mayfield har sina vårtor, men det är ändå en intressant spelare att jobba med. Kan bli bra med rätt coach och system, förutsatt att han själv har rätt inställning till skillnad från Manziel, vill ändå hävda att flopprisken finns där.

Lasses omdöme (82): En av de bästa i college sen han flyttade från Texas Tech till Oklahoma och utan tvekan den bästa i college förra året. Men frågan som alla bollar med är hur bra QB i NFL kan Mayfield,med sin något oortodoxa stil, bli. I början av sin tid i Oklahoma fick han lära sig att spela utan en vettig linje framför sig. Han hade inget annat val än att röra sig ut från fickan för att kunna leverera vettiga passningar. Sina sista år har han haft en riktigt bra linje framför sig och har hållit kvar vid sin mobila stil i kombination med fin leverans från en ren ficka och det har varit en sann fröjd att skåda. Vi börjar med det enkla, Mayfield är en tuff och stryktålig ledare på och utanför planen med enorm respekt från sina lagkamrater och vill inget annat än att vinna oavsett hur och vem som löser det. Bra reaktion med ständigt rörliga fötter i fickan, vilket gör det enkelt att köpa lite extra tid. Ser sina alternativ snabbt och har tidigt koll på vad han har att jobba med, behöver dock visa lite mer tålamod och känsla efter snap, blir ofta överraskad av sena blitz när ögonen är någon annanstans. Helt okej arm, trotts att han fått lite skit för den. Bra träffsökerhet både i de längre och kortare kasten. Har en väldigt fin droppboll som dimper ner över försvararen i armarna på sin mottagare. Mayfield är lite för liten, det går inte att snacka bort och i en större värd (NFL) är frågan hur mycket det kommer att skada? Har haft en del problem med att bollar har blockats av DL med händerna i vädret. Jag tycker huvudfrågan är hur en lite mindre QB står sig i dagens NFL. Man kan också vända hans snabba fötter och rörlighet mot honom och påstå att han har lite problem med press och flyr för snabbt, alternativt kryper in i en för tight ficka. Behöver inte heller göra ett spel på varje spel och borde slänga bort bollen lite oftare. I grund och botten en fantastisk QB i spread under sin karriär i college.

Magnus omdöme (85): Har charmat med sittspel under fler år på college och fick en välförtjänt Heisman-trofé 2017. Enledare som får med sig sina medspelare och drar åt sig fokus från motståndarna,fans och media. Han gör det sistnämnda utan att spelet påverkas vilket tyder påen väldig trygghet i sig själv. Jag älskar att se Baker spela. Lätta fötter,rörlig, snabb kaströrelse och en fantastisk förmåga att ta sig ur knepigasituationer. Har riktigt fin touch och träffsäkerhet, okej armstyrka utan attvara någon bombare. Han känner av motståndarnas tryck och har ofta en utväg iåtanke. Kvicktänkt då han läser situationer och spel snabbt. Tuff och offrarsig själv för ett spel. Har förmågan att röra sig för att skapa luckor attkasta i. Storleken ochpassvänliga systemet han spelat i är saker emot, och jag köper rädslan att detkan påverka framtida produktion. Armstyrkan påverkas när han inte är i balans(Duh) och han har en del djupa pass som dör i luften tack vare det. Leder,eller borde, till misstag. Trots sin mindre storlek så tror jag att Mayfieldsmentalitet kommer få honom att lyckas riktigt bra i NFL. 

Daniels omdöme (82): Baker Mayfield känns som en större, mer atletisk version av Johnny Manziel. Med bättre split vision. Det leder naturligtvis till många häftiga spel men ett stort problem är att det även leder till många negativa spel. Mayfield lämnar passningsfickan för tidigt och håller i bollen för länge. Kaströrelsen är snabb men bollen kommer ut lite fladdrigt och ibland lite oprecist. För det mesta är han duktig på att hitta öppna receiver och lästa motståndarnas försvar vilket innebär att precisionen inte alltid behövt vara på topp på collegenivå. Mayfield kan bli en stabil starter med rätt coaching. Med rätt förutsättningar skulle jag kunna se en Russell Wilson – liknande spelare i NFL framöver om allt faller rätt.

Highlights

Baker Mayfield (QB, Oklahoma), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top