Prospect

Lamar Jackson (QB, Louisville), NFL Draft 2018

Lamar Jackson

QB, Louisville

Uppdaterad: 2018-04-27 05:43

Draftad av: Baltimore Ravens (Runda: 1, Plats: 32)

Genomsnittligt betyg: 76

Vikt: 96 kg
Längd: 191 cm
Meriter: Prisad quarterback. Vann bland annat Heisman 2016. Trea i samma omröstning 2017. Dual threat, 7.000+ passing yards och 3.000+ rushing yards sina sista två år. Totalt 92 TD de två åren. Blivit bättre för varje år, men relativt låg completion % i college.

Mattias omdöme (73): Lite av ett ostoppbart vapen på QB-positionen. Jacksons explosivitet och förmåga att springa med bollen en stor del av hans spel. Extremt snabb och hal. Det är som passare han måste motbevisa sina kritiker. Jacksons accuracy är väldigt upp och ned. Han har däremot en ganska tajt liten kaströrelse, nästan så att han drar iväg den med handleden likt Michael Vick. Han har lite tpuch på de djupa kasten. Har en del unika färdigheter men kan inte tänka mig att något lag skulle drafta honom om de inte hade tänkt inkludera en hel del option-liknande spel. Har lett en anfall som öst in poäng under lång tid och ändå utvecklats stadigt under tiden. Hade några imponerande passningar där han förutsåg luckor i zonförsvaret som vittnar om han har en bra blick för spelet/försvaret.

Lasses omdöme (74): En stor snackis och vattendelare. Allt Jackson har gjort sen han tog över som QB efter Teddy Bridgewater i Louisville är att totalt dominera, match ut och match in. En säker vinnare som har burit sitt lag på axlarna de senaste två åren och har en Heisman i hyllan hemma. Så långt är det mer fakta en personligt tyckande. Det som är snackisen är om Lamar har vad som krävs för att effektivt kunna passa bollen i NFL. Jackson har i college varit en av de mest effektiva QB att vinna yards med sina fötter någonsin och kommer såklart att vara ett hot i spring även i NFL, men hur stort hot kan han vara i ett NFL som är mer passglatt än någonsin? Playmaker som kanske är som mest effektiv när han får improvisera i fickan, något som kan ses som både ett plus och ett minus. Tycker han blivit bättre på att läsa vad som bjuds före snap och känns allt bättre under center. Snabb release och bra tryck i sin arm på de djupa kasten, tyvärr har han en tendens att lägga för mycket kraft i bollen vilket gör att DB?s har en stor chans på den. Springande QB med en lite för tunn kropp är oroande, hur mycket stryk klarar kroppen och skulle må bra av att lära sig slide ordentligt. Passtekniken har en del kvar trots att många delar blivit bättre. Överkroppen känns stel och följer inte naturligt med genom kastet vilket ofta leder till problem med träffsäkerheten. Har också en tendens att släppa bollen för lågt vilket gör att den ofta fastnar på armar i luften kring LOS. Flyr fickan för tidigt och är väldigt oskärpt i sina kast när fötterna rör sig. Det är svårt att inte jämföra Jackson med Michael Vick, en fantastisk playmaker som är ett ständigt hot men med tydliga begränsningar i pass.

Magnus omdöme (81): En omdiskuterad superatlet och dynamisk playmaker. Heisman-vinnare 2016 och har burit Louisville på sina axlar senaste två säsongerna. Svår att bedömma, men har tagit enorma kliva som passare senaste två säsongerna. På marken är han livsfarlig, snabb och svårfångad. Problemet är att han är livsfarlig för sig själv om han spelar så i NFL. Han måste utvecklas till att bli en passare som kan hota med benen, nu är han en runner som kan hota med armen. Vissa ser honom helst på en annan position. Har bra tryck i sin arm, kastar kvickt med kort release och har bra precision. Starka handleder som gör att han kan komma långt även när han tvingas ”vicka” iväg bollen. På djupare pass har han inget problem med distans, men sprider bollarna lite mer än önskat. Är en ständigt hot för stora spel. Bra blick för spelet och har förmågan att se luckorna i försvaret, märks mest när han läser i springspelet. Blir ofta stillastående i fickan, hamnar på hälarna, måste jobba med sitt fotarbete. Explosiviteten när han springer och trycket i armen gör att han kan ta sig ur stillaståendet, men för att bli en bättre passare måste han röra sig bättre. Är lite tunn och behver biffa till sig. Ett råämne som i rätt omgivning, med rätt tid given, kan bli en av NFLs allra häftigaste spelare att se på.

Daniels omdöme (78): En otrolig atlet som rör sig fint i passningsfickan och är riktigt bra till fots. Kämpar med sin precision och passningar med tajming samt att snabbt växla mellan sina passningsalternativ. Låter ibland inte sina passalternativ utvecklas färdigt innan han tar till fötterna, vilket visserligen leder till en hel del positiva spel men som troligen inte leder till en längre karriär på NFL-nivå. Skulle må bra av att sitta bakom en mer erfaren QB under sin första säsong. Ett projekt med riktigt hög potential.

Lamar Jackson (QB, Louisville), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top