Prospect

Kerryon Johnson (RB, Auburn), NFL Draft 2018

Kerryon Johnson

RB, Auburn

Uppdaterad: 2018-04-28 01:56

Draftad av: Detroit Lions (Runda: 2, Plats: 43)

Genomsnittligt betyg: 74

Vikt: 96 kg
Längd: 183 cmMattias omdöme (77): Svårscoutad med sin lite avvaktande och hala stil. Springer relativt upprätt, väntar på läget och accelerar in i kontakt. Är rätt smooth och en jäkel på att använda sina armar till att slänga av sig tacklare. Väldigt mycket wild card med Johnson. Skapar nästan alltid positiva spel, även om det ser kört ut. Många vill likna Johnson vid Le?Veon Bell, och visst finns det likheter, men den stora skillnaden är ju att vi vet vad Bell kan bidra med till passningsspelet. Det finns ett par frågetecken med Johnson men har producerat på högsta nivå och jag ser en spelare med högt tak.

Lasses omdöme (71): Tuff spelare som ger allt för sitt lag för varje cm på planen. Extremt snabba fötter och ett grymt explosivt första steg med bra acceleration, som en raket upp till andranivån. Fastnar han på första slutar han aldrig pumpa fötter och hittar ofta ett andra alternativ. Just hans kombination av acceleration och viljan att pumpa sig igenom gör att han kan ta sig runt kanten men samtidigt pumpa upp i mitten på tredje och kort. Tror han mer kommer nyttjas för det sista på nästa nivå. Springer väldigt upprätt vilken känns farligt då han exponerar sig för väldigt många tuffa smällar, långsmal kropp som inte ser ut att tåla allt för mycket. Ser ganska stel ut, något han inte borde vara när man ser på honom. Känns också som han ganska ofta går in i en situation ganska planlöst och har ibland svårt att se vad som ges vilket gör att han får slita extremt mycket för sina yards.

Magnus omdöme (74): En tålmodigt running back med bra blick för vart han ska ta vägen. Växlar tempo och har ett flytande steg. Rör sig smidigt i sidled, kan sänka axeln och gå på kraft. Fungerar på insidan och utsidan. Är mer explosiv än han ser ut att vara, på ett halt sätt där han sticker iväg. Duktig på att skapa mer av lite. Bra på öppen yta, har en ”storslalom”-stil som är svårfångad. Kan göra stora spel. Är bra i pass protection, men kan behöva lite styrka för att fortsätta vara det i NFL. Kan utvecklas i passpelet, men har haft en del produktion där. Har lite svårt med kroppskontrollen, blir ibland lite hög, sprettig med benen, tar inte emot tacklingar på ett bra sätt. Många gånger han blir tacklad när kroppen inte är i balans och resluterar i farliga fall och en del tappade bollar. Säkerligen en orsak till att han haft problem med skador.

Nyheter

To Top