Prospect

Equanimeous St Brown (WR, Notre Dame), NFL Draft 2018

Equanimeous St Brown

WR, Notre Dame

Uppdaterad: 2018-04-29 07:56

Draftad av: Green Bay Packers (Runda: 6, Plats: 207)

Genomsnittligt betyg: 74

Vikt: 92 kg
Längd: 196 cmMattias omdöme (76): En av få receivers i draften med riktig storlek. Kvick och shifty för sin längd. Har bra fart när han fått igång de långa benen. Bra blocker och faktiskt giftig även efter mottagningen. Har förmågan att komma högt upp på 50/50-bollarna men skulle säkert kunna fylla ut kroppen lite i gymmet. Har imponerande kvicka fötter på små ytor för en kille på nästan två meter. Den relativt blygsamma produktionen är ett orosmoment.

Lasses omdöme (64): Har i två år strukit under St Brown inför varje match jag sett med Notre Dame och väntat på hans genombrott, men jag har inte sett närheten av det än. Efter ett fint Combine blir jag än mer frustrerad då den store receivern visar att han både har farten och styrkan, men jag ser det väldigt sällan på planen. Som sagt, lång och stark receiver som har ställt både på insidan och utisdan och har både accelerationen och farten som önskas, men sen tar det stopp. Kommer ytterst sällan upp i vad som önskas och försvinner ofta helt ur matcherna. Trots sin storlek har han stora problem att vinna mot fysiska corners och det känns som han helt enkelt ger upp lite för lätt och sen aldrig kommer tillbaka. Tappar han första passen så tappar han bollar hela matchen. Känns som St Brown har problem att tro på sig själv. Har egentligen allt man önskar av en receiver men måste få ut det på plan.

Magnus omdöme (80): Hade en väldigt bra säsong 2016, men föll av lite 2017. Stor del av det kan tillskrivas skador och att han spelat med en QB som vr sämre i pass. Lång och gänglig, gummiaktigt atletisk då han är väldigt avig och bendy. Långa armar och ett lätt kvickt steg, spänsigt och kommer upp högt på bollen. Kontroll på sin långa kropp och bra händer. Bra och svårfångad efter catch, är rätt seg vid ordentliga riktningsförändringar, men kan med små vrickningar skapa yta att glida förbi på. En spännande spelare som kan blomma ut i bättre miljö, har egenskaperna för att bli riktigt bra. Väger lite lätt som blocker. Visade upp en fin fart och styrka under combinen.

Richards omdöme (74): Har spelat med en hemsk QB, ett anfall med stor fokus på springspelet och lite skador, därför bara 33 mottagningar för drygt 500 yards. Stor med bra händer och fart nog att utmana djupt. Inte helt slipade routes, men gjort framsteg från 2016. Lite tunn, behöver lägga på mer vikt men osäker på om han kan det. Potentialen finns, hans kombination av längd och atletisk förmåga är ovanligt, men vi har sett liknande spelare misslyckas ta nästa steg. Närmas med försiktighet.

Nyheter

To Top