Prospect

Denzel Ward (CB, Ohio State), NFL Draft 2018

Denzel Ward

CB, Ohio State

Uppdaterad: 2018-04-27 05:33

Draftad av: Cleveland Browns (Runda: 1, Plats: 4)

Genomsnittligt betyg: 82

Vikt: 87 kg
Längd: 178 cmMattias omdöme (81): Spelade cornerback och wide receiver i high school. Också duktig friidrottare. Tillät bara 32 procent lyckade passningar sina sista två år. Kvicka fötter och bra balans. Rör sig ohindrat i alla riktningar med mycket imponerande fotarbete och vänder höfterna utan att tappa fart. Inte riktigt lika stor som några av de CBs vi sett komma in och spela bra på utsidan de senaste åren, men hyfsad storlek. Extremt explosiv atlet med rejäl snabbhet även på en rät linje. Är en villig men inte särskilt fysisk eller framgångsrik tacklare. Attackerar bollen i luften och får ofta in en hand, men hans interceptions-siffror är låga. Bara två i sin collegekarriär (15 PD – 2017). Ward är sällan eller aldrig i press coverage. Han är alltid tajt i coverage och är svår att skaka. Däremot skulle jag vilja se honom vara mycket mer fysisk i fajten om bollen i luften. Kan bli aktuellt att flytta in Ward i slot, där han skulle kunna vara en stjärna.

Lasses omdöme (78): Ledare, snabb, atletisk, bra ball skills, kvicka fötter mot routes. Allt det kan egentligen summera Ward som gick in och tog över Lattimore?s position med bravur i år. Stället oftast upp limmad mot sin receiver och håller sig hela tiden klistrad på honom. Ward är en mindre corner och kan få det tufft mot större receivers i NFL. Men med tanke på hans supersnabba fötter och hans sett att diagnostisera en route så låter han ytterst sällan sin receiver få öppna ytor. Ward är inte den flashiga cornern som bjuder på picks var och varannan match utan mer spelaren som helt stänger en receiver från att komma in i matchen. Det som talar emot honom är just hans storlek mot större receivers och det fysiska i springspelet.

Magnus omdöme (85): En tålmodig och atletisk corner. Han litar till sin förmåga och förivrar sig inte, vågar vänta in receiverns rörelse. Har ett väldigt bra fotarbete, mjuka höfter och växlar riktning smidigt. Har en bra snabbhet och klarar av att ligga nära sin man. En duktig tacklare. Explosiv i sina breaks, kan släppa lite utrymme till motståndaren utan att bjuda på gratisspel. Kliver in och stänger passmöjligheten. Ser honom nästan aldrig slagen. Smart spelare som läser både spelet och receivern bra, duktig på att få in en arm och bryta/försvåra för mottagaren. Är kanske lite i minsta laget, speciellt om han ska hantera stora receivers på utsidan. Har bra späst och kommer upp rätt högt, men riskerar ändå att bli dominerad. Måste bygga på sin styrka. Kan ha sin framtid på insidan.

Richards omdöme (84): Ward rör sig extremt smidigt och enkelt över planen, med bra fotarbete och förmåga att vända höfterna. Accelererar snabbt och har fart för att täcka även de snabbaste spelarna. I zon är han duktig på att läsa spelet och känna av var anfallet vill attackera, i man-man kan han limma sig fast i sin receiver även under längre spel. Spelar snabbt generellt, dels i rörelse dels i att diagnosticera. Är en villig tacklare och gör det okej, kan bli mer fysisk. Behöver bli bättre på att pressa på linjen. Största orosmoln är bollkänsla, vilket jag tror är svårt att utveckla. Tycker han ofta har svårt att hitta bollen. Spelar på receivers händer, vilket i sig inte är nödvändigtvis dåligt, men han kommer inte skapa många turnovers och har lite mer kontakt än vad NFL kommer tillåta.

Highlights

Denzel Ward (CB, Ohio State), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top