Prospect

Carlton Davis (CB, Auburn), NFL Draft 2018

Carlton Davis

CB, Auburn

Uppdaterad: 2018-04-28 03:13

Draftad av: Tampa Bay Buccaneers (Runda: 2, Plats: 63)

Genomsnittligt betyg: 75

Vikt: 92 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (84): Större, mer fysisk cornerback. Tuff uppe på line of scrimmage och ofta mycket kontakt under routen då han helt enkelt plockar bort sin spelare. Följsam i coverage. En bra tacklare. Lite stabbig och klumpig i sina rörelser kanske jämfört med de bästa atleterna, men inte oväntat med hans storlek. Bra i press och väldigt tuff vid catch point, har haft några svettiga interceptions då han bara slitit åt sig bollen, har haft tvåsiffrigt nedslagna passningar varje år i Auburn. Inte optimal speed (4.53) men såg han sällan bli omsprungen och har mött mycket bra motstånd i college. Kan bli en riktigt bra press corner bakom en bra pass rush, eller en bra till hyfsad som corner då han inte stoppar, driver och stänger med de bästa.

Lasses omdöme (60): Stor conrer som gillar det fysiska spelet. Spelar bäst i man och älskar press. Använder sin storlek smart och spelar aggressivt tidigt mot sina receivers för att få dem av sin route. Kan ibland bli för fysiskt och framförallt mot lite snabbare receivers vilket leder till en del flaggor. Känns väldigt stel i kroppen och Davis behöver bli betydligt mer rörlig i sina höfter. Har helt okej koll på bollen och relativt bra händer men på grund av sin stelhet hamnar han ofta fel och får kämpa i motvind. När han spela zon djupt i planen ser han väldigt vilsen ut och behöver ofta hjälp att täcka upp. Jag tror han kommer få det tufft med farten i NFL.

Magnus omdöme (79): Välväxt, fysisk och rörlig spelare. Bra fotarbete och agressivitet i början av spelet, kommer rätt i position och tar receivern ur sin route. Vinner ofta vid snap. Som bäst i press man när han får hänga på sin kille. Duktig på att pressa ut spelaren i djupledslöpningar, använder händerna lite väl mycket ibland och kan överlag bli för fysisk. En bra tacklare som lägger kroppen bakom och får tyngd, bra timing. Bra mot springspelet. Har en bra fart och klarar av att ändra riktning. Kan jobba på att använda sin storlek bättre när det är kamp om bollen, blir ibland lite stillastående. Inte den kvickaste och inte heller explosivitet som sticker ut.

Richards omdöme (78): En väldigt fysisk corner som är utmärkt när han spelar tight press på linjen. Har förmågan att störa routes och timingen i anfallet. Är stark i kroppen generellt och kan boxa ut motståndare. Får händerna på.många bollar, skulle gärna se honom suga in ett par interceptions dock. Lämnades mycket ensam i Auburn även mot bästa WRs, så van att klara sig själv. Är också en utdöende art i en CB som verka älska att hjälpa till i springspelet och att smälla på. Kastar gärna in sig själv i smeten. Behöver bli bättre på att byta riktning och att bryta på bollen. Tillåter lite för mycket utrymme stundtals. Orolig över att han har alldeles för mycket kontakt, kommer flaggas regelbundet i NFL. Kom undan med väldigt mycket i Auburn även om han också fick mycket mot sig.

Nyheter

To Top