Prospect

Auden Tate (WR, Florida State), NFL Draft 2018

Auden Tate

WR, Florida State

Uppdaterad: 2018-04-29 08:47

Draftad av: Cincinnati Bengals (Runda: 7, Plats: 253)

Genomsnittligt betyg: 71

Vikt: 102 kg
Längd: 196 cmMattias omdöme (67): Bara spelat två säsonger i college och inte gjort så mycket väsen av sig, bland annat pga en axelskada sitt sista år. Tate har en unik räckvidd med sina långa armar och har en spännande storlek. Annars saknar han produktion på sitt CV och dessutom riktig snabbhet och en fysisk dimension i sitt spel. Även om jag har en förkärlek för stora receivers har jag svårt att rättfärdiga att Tate går i de första två rundorna. Är dock en riktig touchdown-maskin med ett gäng higlights på kontot.

Lasses omdöme (74): Har två väldigt produktiva säsonger bakom sig och precis som med Ridley har han inte haft de bästa förutsättningarna när det kommer till QB. Hade problem med en axel sitt sista år, vilket förklarar hans statistik, men startade ändå tio matcher och såg inte ut att ha större problem med den. Stor, stark och fysisk receiver som inte är rädd för att dra nytta av sin storlek. Vinner många 50/50 bollar med sin fysik och förmåga att möta bollen högt. Riktigt pålitliga händer och har blivit tvungen att bemästra svåra catch som egentligen borde gå i marken. Har en näsa för end zone och är ett säkert kort att sätta bollen på i viktiga downs. Saknar tyvärr farten både av LOS och i första accelerationen och känns inte riktigt som han har något vidare fotarbete, har svårt att skapa separation från sin markering. Jag tror en frisk Tate kommer att fortsätta utvecklas och bara bli bättre, men det går inte blunda för att det ser ut som nån drar han i tröjan när han springer.

Magnus omdöme (73): Stor, atletisk och stark receiver med lägre produktion än potential. Har bra räckvidd och kommer upp högt på bollen. Bra kontroll på kroppen och dess placering mot planen. Stark i närkamper och kan göra contested catches, ett hot i red zone. Aktiva händer vid snap, tar sig förbi med små medel. Storleken och förmågan en mot en tvingar motståndarna att släppa yta.Inte speeden eller kvickheten att skapa mycket efter mottagning, men kan utnyttja storleken för att hålla position i djupet. Haft skadeproblem.

Richards omdöme (70): Tate är en fysisk och pålitlig mottagare som suger in det mesta som kastas hans väg. Har bra händer, fångar bollen vid dess högsta punkt, bra timing när han hoppar. Visar god kroppskontroll vid sidlinjen och när han tvingas anpassa till illa placerade passningar. Springer okej routes och använder sin storlek för att övermanna försvarare. Låter sig inte skärmas bort eller re-routas. Saknar explosivitet, behöver bygga upp fart men även toppfarten är låg. Sprang 40 yards på 4.68 på combine. Vinner inte med kvicka routes och bryter inte direkt några fotleder med sina långsamma riktningsbyten.

Nyheter

To Top