Prospect

Anthony Averett (CB, Alabama), NFL Draft 2018

Anthony Averett

CB, Alabama

Uppdaterad: 2018-04-28 18:58

Draftad av: Baltimore Ravens (Runda: 4, Plats: 118)

Genomsnittligt betyg: 65

Vikt: 83 kg
Längd: 181 cmMattias omdöme (67): Spelade både DB och QB i high school. Mycket duktig friidrottare. Hoppade längst i landet (7.70m) och bäst i staten, New Jersey, i höjdhopp och sprint. Såg National Championship-matchen mot Clemson. Watson attackerade Averett på nästan varje pass, kändes det som. Han väger lite lätt i det fysiska spelet och även om han är snabb och gör ett hyfsat jobb i trail är han inte särskilt bra när bollen är i luften. Han kommer inte av blocks heller. Spelar lite stressad. Är rätt bra i zon då han får följa QB:s ögon och attackera routes. Är kvick och har hyfsad längd för positionen. Är ett fysiskt freak som aldrig riktigt levererat på den nivån. Bara en interception i karriären. Måste vrida på huvudet och hitta bollen. Hyfsad, inte mer just nu, men får bump pga atletiska förmågan.

Lasses omdöme (62): Hade stora problem med skador 2016 och i ett lag som Alabama med så mycket talang är det inte helt lätt att ta sig in i startelvan igen. Men Averett studsade tillbaka bra och bjöd på en helt okej säsong där det roterades friskt på positionen. Snabb och framförallt kvick spelare som trots de fina egenskaperna måste bygga ordentligt med muskler för nästa steg, men håller tajt länge på sin spelare. Smart och rutinerad som kan roteras runt både som nickel, corner och safety och även bidra direkt i ST, där han var en nyckelspelare i ?Bama. Är väl också det som tar emot Averett att han fixar det mesta bra men kanske inte är elit i någon del.

Magnus omdöme (65): Är allsidig och välskolad, sticker inte ut men gör sitt jobb. Har en fin explosivitet och bra när han får gå framåt. Har en kvickhet som gör att han kan ligga nära motståndarna vid riktningsförändringar. Helt okej snabbhet i djupet. Mjuka fötter och rörliga höfter. Duktig när han får spela man-man, har det lite svårare i zonspelet. Saknar lite tuffhet. Han har inte riktigt fysiken, varken längd eller tyngd, för att klara av att stoppa motståndaren regelbundet. En som motståndarna siktar in sig på i red zone. Behöver jobba på sin fysik, gör han det kan han bli rätt bra. Bidrar i special teams.

Nyheter

To Top