Prospect

Zach Cunningham (LB, Vanderbilt), NFL Draft 2017

Zach Cunningham

LB, Vanderbilt

Uppdaterad: 2017-04-25 17:38

Genomsnittligt betyg: 78

Vikt: 104 kg
Längd: 193 cmMattias omdöme (68): Längre och tunnare atlet som varit mycket produktiv för Vandy. Han hade 194 tacklingar och 41 TFL sitt sista år i high school men ändå inte hårt rekryterad. Kvick, explosiv linebacker som har det lite tufft i det fysiska spelet och missar en del tacklingar. Är lite skeptisk till Cunningham som ett tidigt draftval och exakt vilken roll han ska spela. Har inte snabbheten som till exempel Ryan Shazier och Deion Jones hade, inte heller kan han kämpa sig igenom blockeringen och avsluta med bestämdhet. Har dock varit en produktiv playmaker.

Lasses omdöme (83): En playmaker som ser spelet blixtsnabbt och attackerar det lika snabbt. Alltid nära boll och samlar på sig mängder med tacklingar på båda sidorna LOS. Bäst i springspelt men tillräckligt atletisk för att klara av både RB och TE i pass. Klen överkropp och kommer aningen högt i många tacklingar. Spelar som bäst utan markering och borde passa fint i ett 4-3 system.

Magnus omdöme (81): Lång, kraftfull och atletisk med fantastisk räckvidd. Har snabbheten och en kvickhet som är ovanlig för sin längd och sticker verkligen ut på planen. Är ett fysiskt monster som alltid har fokus på att ta sig till bollhållare och bara driver på tills han lyckas, ser ibland ut att spela på en helt egen nivå. Läser spelet och reagerar snabbt, bra mot spring och i passförsvar och kan täcka stora ytor. Attackerar gaps och får ofta penetrering och kan göra, eller tvinga fram, spel. Kan hänga med större spelare tack vare storleken, har snabbheten att följa med de flesta och kan hantera mindre spelare tack vare sin räckvidd och längd. Långa kraftfulla armar som han använder för att ta sig från blockar och för att slita tag i bollhållare och slita ned dem på marken. Kan bättre på sin tacklingsteknik, vilket behövs mot större och starkare motstånd. Med längden kommer vissa problem med blockering då han ofta får spelare under sig och inte alltid tar sig från den. Kommer främst till sin rätt som en 4-3 OLB då han kan utnyttja sina styrkor bäst. Som grädde på moset så är han en verklig playmaker i ST med blockade kickar och forced fumbles på repertoaren.

Richards omdöme (78): En spelare med mycket potential men också många hål. Har bra storlek och är väldigt atletisk. Är stabil mot springspelet och relativt bra i coverage, även om han har svårt att identifiera routes och hänga på kvicka spelare. Har en näsa för bollen och en förmåga att hitta sin väg genom trafik, tar sig an blockers och vinner. Hemskt, hemskt dålig tacklingsteknik. Alldeles för högt och sliter ner spelare istället för att smälla på. Hans begränsade erfarenhet dyker upp i hans instinkter, han har svårt att läsa av den offensiva linjen vilket gör att han biter på plats action hela tiden. Har fysiska förutsättningar för att bli bra, men lag måste chansa på att hans brister enbart beror på erfarenhet.

Nyheter

To Top