Prospect

Duke Riley (LB, LSU), NFL Draft 2017

Duke Riley

LB, LSU

Uppdaterad: 2017-04-25 17:38

Genomsnittligt betyg: 69

Vikt: 102 kg
Längd: 183 cm
Meriter: Drabbades av spinal meningitis som barn och höll på att mista synen.

Mattias omdöme (64): Mindre och mer explosiv linebacker till skillnad från lagkamraten Beckwith. Läser korridorerna och exploderar igenom. Kommer inte av sin blockering om han väl fastnat där. Har snabbheten att spela sidlinje till sidlinje, skulle behöva ta bättre vinklar och stänga tacklingen. Ska ha blivit bättre och bättre under säsongen men hans relativt tunna kropp gör det svårt att hitta en solklar roll för Riley. Mer av en big play-LB men som inte alltid är så pålitlig.

Lasses omdöme (70): Utvecklades väldigt fint 2016 men har bara ett år som starter i LSU och var inte allt för effektiv 2015. Snabb, rörlig och mobil LB som kommer blixtsnabbt på blitz upp i mitten och faller naturligt bak i pass när det behövs. Bra instinkt och bra tacklingsteknik vilket är ett måste då mer muskler och storlek måste komma till. Har hela tiden bara koll på hur spelet utvecklar sig och vad som händer runt omkring honom. Men hans storlek och styrka är ett stort frågetecken, får en linjespelare väl tag i honom trycker de honom bak enkelt och i NFL blir det svårare att förlita sig enbart på sin smidighet.

Magnus omdöme (73): En skön ”in your face”-LB som har en förmåga att dyka upp där bollen är. Kan spela i 3-4 och 4-3. Ett år som starter, men det året presterade han bra. Kvick med ett rappt steg, snabb och explosiv när han pressar upp i gaps mot spring. Har range att spela sida till sida, tar bra vinklar. Är en bra tacklare som ofta får kroppen bakom, kan ibland komma in smalt och missa målet. Utnyttjar snabbheten när han spelar man i passförsvaret, men ser inte bekväm ut i zon då han blir rastlös och känns fladdrig. Bra som blitzare där han hittar vägar och har en växel till att lägga i när han närmar sig. Är inte den störste spelaren och kan bli dominerade av fysiska blockare. Gjorde ett gott intryck under Senior Bowl och kommer klättra på draftboards.

Nyheter

To Top