Prospect

Cam Robinson (OT, Alabama), NFL Draft 2017

Cam Robinson

OT, Alabama

Uppdaterad: 2017-03-30 16:01

Genomsnittligt betyg: 82

Vikt: 148 kg
Längd: 198 cm
Röda flaggor: Greps innnan säsongen 2016 för innehav av marijuana samt vapeninnehav

Mattias omdöme (86): Mycket svår att rubba när han fått händerna på dig och ?ankrat? sina fötter. Alldeles för kraftfull för det. Hans ben är byggda som två trästockar. Spelar för det mesta med bra leverage och är våldsamt kraftfull i springspelet till och från. Han kan ha lite problem med speed rushen ibland och är inte i sitt rätta element när han ombes söka upp försvarare på andra nivån. Annars en bra tekniker om vi jämför med många av linjespelarna de senaste åren. Gör ett bra jobb med sina långa armar och sällan någon kommer honom in på kroppen. Trots att Robinson har en del saker att slipa på är han fortfarande mycket bra på det mesta. Han kanske saknar det där lilla sista för att jag ska se honom som riktigt speciell på planen, men han är där snäppet under. Sedan finns det ju frågetecken kring hans personlighet i övrigt.

Lasses omdöme (78): Tycker Robinson hade ett bättre 2015 än 2016. Startade säsongen med en avstängning efter problem utanför planen. Startade redan som freshman i Alabama, säger del om hans potential. Han har som sagt potential i massor och kan bli en bra LT, men han är inte där än. Han har rätt mått, långa armar, stor kropp och överraskande atletisk. Han kommer snabbt upp till andranivån och spelar så där elakt man vill att sina linjemän ska. Visar stundtals att han behärskar både spring och pass men inte tillräckligt ofta, än. Han måste jobba mycket på handplacering, att komma lägre i springspelet, reaktionen efter snap. Stannar ofta för länge på sin man och har svårt att värdera olika lägen.Öppnar ibland upp sig lite för lätt mot en snabb pass rusher. Den med mest potential av årets linjemän, men har mycket att jobba på.

Magnus omdöme (81): Stor, tung och fysisk. Väldigt välbyggd för positionen. Mängder med rutin efter att ha varit pelare på Alabamas offensiva linje senaste tre åren. Inte den mest atletiske och inte de snabbaste fötterna, en ändå mer rörlig än han kanske ser ut att vara. Är fysisk överägsen mot de flesta, när han kommer rätt in i situationen är han svår att rubba. Bra blockare som öppnar hål i springspelet. Kan ibland bli framtung, speciellt när han rör sig över lite större ytor. De något tröga fötterna gör att han kan hamna i problem när han möter rushers som kan växla mellan speed och kraft, hamnar i obalans och hinner inte korrigera. Samma sak mot ettrigare spelare som orkar försöka en andra och tredje gång. Finns mycket att gilla, men behöver bättra på sitt fotarbete.

Daniels omdöme (83): Bra bokstöd på Alabamas offensiva linje. Mycket stark i passblockering där jag inte sett honom ge lagets QB Hurts några som helst problem.
Håller sin position på linjen och är stark vertikalt i springspelet men saknar en del horisontellt när han ombeds blocka mot högra sidan på linjen.
Har lite svårt att orientera sig och göra bra spel i öppen yta.
Kan mycket väl hålla som left tackle även i NFL.

Nyheter

To Top