Prospect

Jonathan Allen (DL, Alabama), NFL Draft 2017

Jonathan Allen

Jonathan Allen

DL, Alabama

Uppdaterad: 2017-04-25 17:31

Genomsnittligt betyg: 91

Vikt: 128 kg
Längd: 191 cmMattias omdöme (90): Galet produktiv från high school till college. DPOY SEC 2016. 22.5 sacks två sista åren. Trots sina 130 kilo har Saban spelat honom mycket som edge. Kvick, attackerande linjepspelare som ändå är rätt mjuk i kroppen för sin storlek. Är inte något ankare mot spring egentligen utan vill ju helst penetrera som 3-tech eller alternativt som edge på tidiga downs som Seattle spelade Red Bryant för några år sedan. Allen vill hellre ge än ta stryk, och med sin kvickhet tar han ofta initiativet. Gör ett lysande jobb med att kliva in kontakten med O-line, komma tajt in i bröstet på honom för att sedan kasta sin motståndare åt sidan och suga in bollbäraren. Anfallaren hinner oftast inte få händerna på Allen.

Lasses omdöme (92): Mångsidig linjespelare som kan spela både DE och DT i ett 3-4 och i ett 4-3. Explosiv pass-rsuher som får penetration både på insidan och utsidan med snabba fötter, explosivitet och en effektiv bull rush trots si storlek. Bra teknik, bra händer och effektiv både mot pass och spring. Ledare på och utanför planen. Lite för kort för DE positionen och lite för lätt för DT positionen är väl egentligen det enda jag kan hålla emot Allen.

Magnus omdöme (92): Hade förmodligen gått i första rundan i fjolårets draft, valde att stanna och är nu en av draftens allra bästa spelare. Allen kan spela på varenda position längts med den defensiva linjen och gör spel vart han än ställer upp. Han är stark, atletisk, explosiv och snabb, han orkar spela hela matchen, alla spel, och är en mardröm för motståndarna att möta. Ofta fått både två och tre man mot sig, gör saker enklare för sina medspelare. Bra med händerna, ser ibland väldigt enkelt ut när han viftar bort blockar. Välskolad och bra tekniskt. Är lite oklart var han är som bäst, har lite mittemmellan längd och vikt, men samtidigt är det en del av fördelen med honom. Han kommer passa in där en coach vill att han ska passa in. En orsak till att han valde att stanna på college var för att bättra på springspelet, vilket han gjorde. Det visar hur noggrann han är och att han är beredd att lägga tid och kraft på att bli bättre.

Richards omdöme (91): En flyttbar pjäs längs med den defensiva linjen, som kan alternera mellan 3-4 DE och 4-3 DT, vilket i stort sätt alla lag uppskattar. Har kommit långt i sin tekniska utveckling, spelar med en låg tyngdpunkt, är aktiv med händerna och har flera knep i arsenalen för att rusha QBs. Har en enorm styrka, förlorar sällan mot blockers och ger nästan aldrig upp mark. Kommer loss från blockering för att göra tacklingen själv. Visar upp en bra speluppfattning när han läser motståndet och förstår hur han ska reagera därefter. Det enda som oroar är rapporter kring hans axel, lite småsega reaktioner vid snap och att han inte riktigt är så rörlig som det kanske krävs av honom för att kunna spela på utsidan.

Daniels omdöme (89): Atletisk defensiv linjeman som spelat framförallt på utsidan på Alabamas 4-manslinje. Bra mot såväl spring- som passpel och kan säkert spela alla 3 downs i NFL.
Står emot dubbleringar från O-line på ett imponerande sätt och håller sin kant. Bra speluppfattning och smarta korrigeringar under pågående spel.
Saknar en del snabbhet vilket gör att han känns som en idealisk defensive end i 3-4 försvar.
Har kvalitet nog för att kunna roteras flitigt eller starta redan under sin rookiesäsong.

Nyheter

To Top