Prospect

Solomon Thomas (Edge, Stanford), NFL Draft 2017

Defensive end Solomon Thomas #90 från Stanford. Foto av: Christian Petersen/Getty Images.

Solomon Thomas

Edge, Stanford

Uppdaterad: 2017-04-03 22:24

Genomsnittligt betyg: 88

Vikt: 122 kg
Längd: 190 cm
Meriter: Började spela fotboll på high school när familjen flyttade till Texas, var då en överviktig kille som älskade tv-spel.

Mattias omdöme (90): Kraftfullt kylskåp som spelat mestadels defensive tackle för Stanford. Är inte en klassisk edge rusher och lär inte vara typen som toppar dussintalet sacks i NFL. Har dock möjlighet att påverka motståndarnas passanfall genom att pressa och krympa fickan. Kan tänka mig att det är lysande att ställa honom som end och köra stunts bakom honom. Kvick downhill men inte särskilt smidig i sidled. Men kvicka tunga händer som han använder för att få O-line ur balans och passerar. Är en stridsvagn i mitten ibland och en jäkla jobbig kille för linjen att möta. Är verkligen all business, efter en sack så bara tittar han ned och promenrerar tillbaka till sin plats på linjen, men i slutet mot NC var han taggad. Riktigt bra run defender och imponerar ibland med unik explosivitet, men det är kanske lite för sällan, men är en stor kille som spelar många snaps. Han växer på en ju mer man kollar. Snabb koppling öga till kropp, diagnosticerar spel och är väldigt ofta först till bollen.

Lasses omdöme (86): Thomas kommer från en fantastisk sista säsong för Stanford. Började sin karriär mer i mitten men har mer och mer flyttat ut som end. Bra storlek i kombination med bra styrka i kombination med snabba fötter och effektiva händer gör att han kommer av sin man snabbt. Mästrar många moves vilket gör att han är oförutsägbar i sin pass rush. Behöver bli starkare i benen och frågan är om han är tillräckligt lång för utsidan och tillräckligt stark för insidan. Behöver komma lägre för att vara lika effektiv i NFL.

Magnus omdöme (86): Explosiv med ett snabbt och kraftfullt förstasteg. Skapar tryck, penetration på insidan mot både pass och spring. Är en faktor mot double team. Stel i kroppen och har svårt att bända sig runt på utsidan. Har bra bullrush och är kvick när kan kommer rätt in i kontakten, kan fastna på blockar. Bra ”closing speed” och exploderar sista steget med hjälp av bra räckvidd. Spelar hela spelet, hela matchen och har orken att kliva fram när andra tröttnar. Förmåga att göra spel när det behövs. Långsam på längre sträckor och stel på öppen yta. Lite svårplacerad positionsmässigt, ser honom främst som en 4-3 DE som kan flyttas runt efter behov.

Richards omdöme (90): En grym atlet som rör sig 15 kilo lättare. Kan rusha på utsidan och kliva in centralt i passituationer. Får ofta händerna på rätt plats och vinner nästan alltid övertag på sina motståndare. Kontrollerar sin spelare vid springspel och visar upp bra instinkter för att läsa av linjen. Har bra sista steg för att avsluta spel och är en säker tacklare. Stark nog för att vinna med en bull rush, snabb nog att ta sig runt på utsidan och effektiv nog för att vinna med teknik. Kan utveckla händerna och bli lite mer aktiv med dem, ofta som han får övertag med sin explosivitet men inte utnyttjar det för att han glömmer bort att arbeta med händerna. Behöver också utveckla tekniker att använda när han förlorar direkt, kan ta tvärstopp då.

Nyheter

To Top