Prospect

Ryan Anderson (Edge, Alabama), NFL Draft 2017

Ryan Anderson

Edge, Alabama

Uppdaterad: 2017-04-16 09:29

Genomsnittligt betyg: 76

Vikt: 114 kg
Längd: 188 cmLasses omdöme (75): Har allt vad en tränare önskar sig i form av hur han tar sig an sina uppgifter. Följer alltid planen fullt ut och har sällan en dålig dag. Stark i överkroppen med riktigt bra händer och har fin tacklingsteknik både mot spring och som pass rusher. Inte direkt atletisk och känns både lite för långsam och stel som en riktigt giftig pass rusher. Även aningen kort med korta armar för rollen. Skulle funka bästa som Sam i ett 4-3 system. Ma vet vad man får helt enkelt, inga toppar men heller inga dalar.

Magnus omdöme (77): En kraftfull, stark och kompakt linbacker med ett konstant driv. Visat bra karaktär under åren i Alabama. Är explosiv och aggressiv med en hög motor. Läser spelet bra och har en bra förmåga att i tidigt skede upptäcka screens och göra stora spel. Har bra driv i benen och armarna, är aktiv och spelar med hög intensitet från snap till signal. Jobbig att möta. Kan rusha QB från utsidan och centralt, flyttas runt med framgång. Har låg tyngdpunkt och är kvick när han byter riktning, svår att på grepp om. En bra och tung tacklare som oftast får kroppen bakom när det är möjligt. Klara oftast av att hålla sin position mot springspelet och göra spel. Är ansvarsfull och tålmodig när han ska hålla edge, rusar inte iväg när han inte ska och blir sällan lurad att överge sin position. Litar på sin fysiska förmåga. Är rätt bra när han faller ned i cover och förmågan att läsa av spelet syns där, men är inte något han ska göra i för stor utsträckning. Är lite kort med korta armar, påverkar räckvidden. Saknar den riktiga snabbheten för att tvinga motståndare att anpassa sig. Har inte idealisk rörligheten för att spela OLB i 4-3 och inte längden för 4-3 DE, naturliga positionen borde vara 3-4 OLB.

Richards omdöme (77): Anderson är en sann arbetare, han vinner med sin motor och sin energi. Spelar alltid med full energi och kraft. Är disciplinerad i sin roll, stänger springspelet väl. Håller contain och kan flyta med spelet på utsidan. Tekniskt säker vid tacklingar. Har vissa knep för att vinna när han rushar, men behöver utveckla dem. Har ett bra förstasteg som motståndarna måste respektera och är relativt snabb, men ingen speedrusher. Saknar förmågan att böja ordentligt för att utmana på utsidan i NFL. Fastnar för lätt på blockers när de får händerna på honom, hans längd och korta armar straffar sig där. Det finns alltid plats för spelare med hans fotbollskaraktär, något som tränare älskar.

Nyheter

To Top