Prospect

Quincy Wilson (CB, Florida), NFL Draft 2017

Quincy Wilson #6 i Florida Gators. Foto av: Rob Foldy/Getty Images.

Quincy Wilson

CB, Florida

Uppdaterad: 2017-04-16 09:31

Genomsnittligt betyg: 82

Vikt: 96 kg
Längd: 185 cmLasses omdöme (78): Han har förutsättningarna till att bli en bra corner i NFL med sin längd och sina atletiska egenskaper, men jag tycker han har en bra bit dit och mycket jobb med honom kvarstår. Spelar lågt med rörliga höfter och följer sin receiver bra. Tar bra vinklar i pass medan de känns mer tveksamma mot spring. Bra grundteknik men det mesta går att slipa på. Bra händer och kommer skapa en del turnovers utan att behöva äventyra att bli bränd. Fotarbetet behöver förbättras och ibland har han svårt att läsa routes. Saknar även farten för att helt klara sig själv på utsidan.

Magnus omdöme (82): Lång och kraftfull corner, precis det NFL efterfrågar. Är explosiv och snabb i tanke och vändningar, tar sig in framför motståndare. Har okej snabbhet på längre sträckor och hänger med de flesta. Långa armar och vältimad. Läser receivern och lokaliserar bollen på längre spel. Kan lämnas ensam med receviers då snabbheten ofta är mer än tillräcklig och fysiken kan matcha de flesta. Vältimad och god kroppskontroll i luften. Bra i man och zone, släpper sällan till separation. När han gör det kan han ofta se till att vara på plats när bollen väl kommer. En del mentala missar där han inte lämnar över spelare. Missar en del tacklingar på öppen ytan och hamnar fel, blir bortblockad, mot springspelet (främst mot Florida State och Alabama).

Richards omdöme (85): Den mindre uppmärksammade men mer lovande spelaren jämte Teez Tabor. Kan följa sina receivers väldigt bra och ger inte mycket utrymme. Förstår routes och är nästan alltid bra placerad. Har förmågan att spela både man-man och zon. Bra timing när bollen är i luften och slår ner många passningar. Frågetecken kring hans händer, tappar en del bollar som borde bara interceptions. Ingen faktor alls i springspelet, ingen bra teknik när han tacklar.

Nyheter

To Top